В Русия ще може да биеш жената, но веднъж годишно

Януари 13, 2017 Светът
Руската Дума прие на първо четене закон за декриминализиране на домашното насилие, съобщават московските медии. Законодателната промяна е подкрепена от 368 депутати, които представляват 81,8% от всичките.

Учени установиха реалната възраст на Луната

Януари 13, 2017 Любопитни
Благодарение на лунни проби, събрани от мисията „Аполо 14“, учените могат най-накрая да кажат колко стара всъщност е Луната. Оказва се, че нашият съсед е на впечатляващите 4,51 млрд. години.

Измамата куркумин

Януари 13, 2017 Здраве
В златистожълтата подправка куркума дебне един химичен измамник - куркумин, съединение, препоръчвано широко като панацея и най-вече потенциално противораково лекарство.

Истинските имена на месеците на български език

Януари 13, 2017 Любопитни
Имената на месеците, които използваме днес, са дошли от латински и приличат на тези, които се използват в повечето европейски езици. Това е станало с утвърждаването на общ календар. В миналото българите използвали и други наименования за месеците.

Разчистват улиците пред училищата, общината призовава гражданите да преместят колите си

Януари 13, 2017 Бургас
Започна почистването на подходите към училищата, събирането и извозването на натрупаните количества сняг до тротоарите на улиците около тях. За обезпечаване на нормални условия за учебния ден в понеделник /16 януари/, работи цялата налична специализирана техника.

Сорос е загубил 1 милиард долара след победата на Тръмп

Януари 13, 2017 Светът
Известният американски милиардер Джордж Сорос е загубил около 1 милиард долара за няколко дни, след победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ.

Депутатите "бетонираха" правата на пешеходеца на зебра

Януари 13, 2017 България
Пешеходците запазват абсолютни права на пешеходна пътека. Това решиха депутатите, гласувайки на второ четене текстове от Закона за движение по пътищата.

Първият петък 13-и за 2017

Януари 13, 2017 Любопитни
Обикновено петък е любимият и най-чакан ден от седмицата, с който приключваме работа и предвещава почивка. Има много суеверни хора, за които такива дни се превръщат в най-омразни и лоши.

Facebook иска да чете мисли

Януари 13, 2017 Любопитни
Създаденото миналата година подразделение на американската компания Фейсбук "Билдинг 8" разработва нова технология за четене на мисли, предава ТАСС, цитирана от БТА.

НАСА показа ”истинската” Звезда на смъртта

Януари 13, 2017 Любопитни
НАСА показа снимка, на която се вижда "истинска" Звезда на смъртта. Фотосът е на един от спътниците на Сатурн. На луната Мимас има огромен кратер, който кара небесното тяло да изглежда като най-мощното имперско оръжие от филмовата сага "Междузвездни войни".

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!