Пътници евакуирани при пожар във влака Бургас- Карнобат

Септември 14, 2016 Бургас
Около 15.07 ч. Днес в Дежурния център на ОДМВР – Бургас е получено съобщение за инцидент в района на ж.п. гара Кликач, при който в локомотивната машина на пътническата композиция, пътуваща от Бургас за Карнобат, се появили искри.

Деца в риск посетиха „Генгера“

Септември 14, 2016 Бургас
Традиционният празник, посветен на 15 септември, организиран от ОДМВР – Бургас и Община - Айтос събра и през тази година на едно място клиентите и екипа на бургаския дневен център за работа с деца на улицата и кмета на Айтос - Васил Едрев.

Бургаските музеи участват в Европейските дни на наследството

Септември 14, 2016 Бургас
В първия ден от инициативата Историческият музей (ул. Лермонтов 31), със съдействието на Регионален център на БАН в Бургас, ще представи изложбата „Кирило-Методиевската идея в православното християнство“.

Включваме се в “Европейска седмица на мобилността”

Септември 14, 2016 Бургас
За поредна година Община Бургас се включва в инициативата "Европейска седмица на мобилността" - както винаги не по задължение, а с желание и интересна програма. Мотото на "Европейска седмица на мобилността" тази година е "Умно придвижване - силна икономика". Тя ще се проведе в периода 16 - 22 септември. Събитията в програмата са много и на различни знакови места в града.

Училищните столове посрещат бургаските ученици с нова визия

Септември 14, 2016 Бургас
С изцяло нова модерна визия и разнообразно меню ще посрещнат учениците на 15 септември училищните столове в Бургас. Помещенията бяха амортизирани, на много места имаше мухъл. Сега интериорът е изцяло обновен и предразполагащ. Извършени са мащабни вътрешни ремонти с поставяне на изолация и интериорни декорации, боядисване.

Над 50 000 учебни помагала раздаде ДПП „Странджа” в целият регион

Септември 14, 2016 Бургас
Над 50 000 различни учебни помагала по Образователната програма „Природата на Странджа” подари в навечерието на новата учебна година на всички училища в бургаски регион Дирекцията на ПП „Странджа”. Само работните тетрадки за учениците от четвърти до осми клас са 30 хиляди.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!