Ваньо Вълчев е носител на наградата „Златен пегас“ за цялостно творчество

Декември 2, 2016 Бургас
Кметът Димитър Николов връчи на емблематичния Ваньо Вълчев наградата "Златен пегас" - за цялостно творчество и принос в развитието на бургаската и национална култура. Тя се присъжда веднъж на две години.

С две изложби бургаският музей ще се включи в Никулденската програма

Декември 2, 2016 Бургас
В 11.30 ч. на 5 декември, в Етнографската експозиция (ул. Славянска 69), ще бъде открита изложбата „Българските бежанци в нашата памет”. Част от експонатите – костюми и накити, ще бъдат представени в ревю с живи манекени – ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков” Бургас.

Кампания на експерти от различни администрации събира подаръци за деца в риск

Декември 2, 2016 Бургас
Тази Коледа елхата в Областна администрация Бургас ще бъде не просто украса, а символ на добротата, грижата и съпричастността. Подаръци, в подкрепа на нуждаещи се деца и техните семейства, ще изпълнят фоайето на институцията в празничния декември.

Бургаските тракийци почетоха своя патрон

Декември 2, 2016 Бургас
Бургаските тракийци от дружеството „Екзарх Антим I” поднесоха венец на паметника на своя патрон, по повод годишнина от неговата кончина. Те посетиха село Екзарх Антимово, където се намира най-големят паметник на Екзарха в региона.

Кампанията „Яко е да си еко“ влиза в бургаските училища

Декември 2, 2016 Бургас
Кампанията на Министерството на околната среда и водите „Яко е да си еко“ влиза в училищата. От 2 до 8 декември 2016 г. в четири учебни заведения ще бъдат представени видео уроци с участието на младия изпълнител Ангел Ковачев.

Награждават супер отличниците на Бургас на 5 декември

Декември 2, 2016 Бургас
На 5 декември от 13.30 часа кметът Димитър Николов ще награди най-успешните в учението бургаски деца. Церемонията ще се проведе в Бургаски свободен университет, зала "Атриум".

Диджей и вокалистка от Бургас атакуват музикалните класации с "It's up to you"

Декември 2, 2016 Бургас
На първи декември в интернет бе публикувано дебютното видео на бургазлиите Калоян Станев - DJ Stanx и вокалистката Нели Вакъфова - Нелита. Парчето, озаглавено "It's up to you", дава сериозна заявка за хит на зимния сезон и идва точно навреме с първия сняг!

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!