БСУ откри новата учебна година

Октомври 3, 2016 Бургас
БСУ стартира новата академична година с акредитирани професионални направления и специалности, с гъвкава и модерна академична политика, с богата и съвременна материална база. През учебната 2016/2017 година е реализиран прием в 15 бакалавърски, 14 магистърски и 5 докторски програми, за които има високо и устойчиво търсене.

Започва преподаването на китайски език в три бургаски училища

Октомври 3, 2016 Бургас
Обучението по китайски език от тази седмица започва активно в три бургаски училища. Близо 500 деца от ПМГ "Акад. Никола Обрешков", СОУ "Св. св. Кирил и Методий" и Търговската гимназия се включват в програмата. Записването в нея става по желание на децата и техните родители.

За пети път организират Националния поетичен конкурс „Непознати улици“

Октомври 3, 2016 Бургас
Предстои Петото издание на Националния поетичен конкурс "Непознати улици", който носи името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд. В него могат да участват ученици от цялата страна, от VII до XII клас включително.

Международен фотосалон Пловдив представя “Избрано” в Бургас

Октомври 3, 2016 Бургас
В периода 4 - 16 октомври бургазлии и гости на града ще имат възможност да разгледат избрана селекция от третия Международен фотосалон Пловдив. В зала 2 на експозиционен център "Флора" ще бъдат подредени 51 фотографии от 24 държави и 4 континента (Австралия, Азия, Европа и Северна Америка).

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!