« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Фестивал с автентична италианска храна и музика през уикенда

След корейската и руската кулинарна фиеста, време е бургазлии да опитат и вкуса на Италия. Събитието отново ще се състои на същото място - до Пантеона в Морската градина, където ще бъде монтирана и сцена за музикалната част. Фестивалът "Дни на Италия" се организира от Община Бургас и ще протече в два дни, 6 и 7 юли, събота и неделя. Входът е свободен, а началото ще бъде от 18.30 часа и за двете дати.   Очакват ви: * Музикални изненади от италиански изпълнители; * Кулинарна демонстрация и дегустация - след 19:30 ч.; * Фото изложба и демо зони с представяне на италиански автомобили, кафе и вино; * Специално участие в събитието ще има Община Генуа, която ще представи своя уникален сос Песто.    Най-важният въпрос на един фестивал с кулинарен профил е "Кой ще готви?". Отговорът е Даниеле Индако и Емилиано Гузела - атрактивните шефове в Дни на Италия в Бургас, които ще покажат най-доброто от своята национална кухня. Torre parmigiana (кула пармиджана) и Пай с миди и картофи са сред вкусотиите, които можете да опитате. Приготвените ястия ще бъдат предложени за дегустация с получено талонче срещу дарена сума на входа на зоната за кулинарни демонстрации. Едно талонче ще важи за едно ястие. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел за закупуване на уреди за детска площадка на деца със специални нужди, възпитаници на училище "Отец Паисий". Музикалната част на фестивала също ще носи доброто настроение и положителни емоции. Специално за "Дни на Италия в Бургас" у нас пристигат музикантите Франческо Барбато и Морено Делсиньоре, заедно с китариста Филаделфо Кастро. Участието им е в първия фестивален ден, 6 юли. На следващия ден, 7 юли, на сцената ще се качат повече от 20 изпълнители от Italian International artists. По време на фестивала ще бъде направено и специално представяне на книгата "Пътувам и ям из Италия" на издателство "Прозорец". Откакто се помни, Елизабет Минкили живее, пътува и се храни из Италия, а книгата, с която можете да се сдобиете по време на Дни на Италия в Бургас, е нейното обяснение в любов към тази богата на аромати и усещания страна. Щанд на издателство "Прозорец" ще откриете на 7 юли от 18:30 до 21:30 часа. Разгледайте и фотографската изложба на италианката Дениз Мацарела, озаглавена "Матера - нюанси". Тя гостува в Бургас със съдействието на Италиански културен институт - София. Не пропускайте "Дни на Италия" и станете част от пъстрото представяне на тази невероятна страна в нашия красив летен Бургас!  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 56
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 72
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба за интервенциите в областта на агроекологията

  • 19 Апр 2024
  • 78
Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба № 10 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните.

Новите 80 автомобилa за Автомобилна администрация вече са доставени

  • 19 Апр 2024
  • 77
С нови 80 автомобила за контрол изцяло обновяваме автопарка на ИА „Автомобилна администрация“.