Над 1,5 млн. лв. инвестира „Слънчев бряг“ АД за подготовката на сезон 2019

„Слънчев бряг“ АД инвестира над 1.5 милиона лв. за подготовка на инфраструктурата за летен туристически сезон 2019 на територията на най-големия курортен комплекс у нас. Основните разходи са за поддържката на улици, алеи, тротоари, озеленяване и охрана. „Подготовката за юбилейния 60-и сезон в Слънчев бряг е част от дългосрочната програма на дружеството за инвестиции в поддръжка на инфраструктурата в комплекса“, коментира Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД. Както всяка година, основен приоритет остава сигурността, като над 700 хиляди лева са планирани за видеонаблюдение, охрана, контрол на достъпа и т.н. В Слънчев бряг-изток са изградени високотехнологични системи с оптична свързаност и висок процент надеждност. Контролът на сигурността е надграден със система, която наблюдава и отчита всеки автомобил, който влиза на територията на комплекса по регистрационен номер. „Целта на тези мерки е осигуряването на комфорта и сигурността на туристите, които посещават Слънчев бряг, както и на собствениците на хотели, наематели и търговските обекти, които извършват дейност в комплекса. Не на последно място тези системи подпомагат работата на контролните органи и полицията, защото включват денонощен видео контрол и запис от повечето възлови точки, кръстовища и КПП-та в комплекса“, уточнява Златко Димитров. През настоящия летен сезон 2019 г. на територията на Слънчев бряг-изток е приета нова транспортна схема, която подсигурява нормалното и безпрепятствено движение на туристи и транспортни средства в комплекса. Съгласно Закона за движение по пътищата са обособени близо 800 места за SMS паркиране. Сред основните предизвикателства преди началото на всеки летен сезон в Слънчев бряг са опитите за нерегламентирано поставяне на множество търговски обекти, в това число рекламни табели и друг вид съоръжения. Голяма част от констатираните вече подобни обекти са премахнати, а служителите на „Слънчев бряг“ АД имат ангажимент да сигнализират Община Несебър при всеки констатиран случай на незаконен обект. Над 600 хиляди лева са предвидени за озеленяване, паркоподдържане и алейно осветление. Засадени са над 5000 броя декоративни храсти в централната част на комплекса. Близо 200 хиляди лева ще бъдат инвестирани в ремонт и рехабилитация на улици, алеи и тротоари. Извършени са ремонтни дейности по отводняване на най- проблемните райони, както и подмяна на голяма част от уличното осветление. Припомняме, че „Слънчев бряг“ АД е акционерно дружество с мажоритарен собственик Министерство на туризма. „Слънчев бряг“ АД не инкасира приходи от данъци на собственици на хотели, търговски обекти и живеещи на територията на комплекса. Дружеството отговаря за поддържката на инфраструктурата в Слънчев бряг-изток – улици, осветление, маркировки, зелени площи, подсигуряване на сигурността на курорта, видео наблюдение и т.н., което се извършва със собствени средства чрез дейности, одобрени в Общите условия на „Слънчев бряг“ АД.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 76
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 80
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 71
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 88
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 78
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.