Авторът на най-четения интернет разказ Георги Бърдаров идва в Бургас

Популярният писател лично ще представи "За петата ракия или колко е хубав животът" и "Дядо" на 13 юни от 19.00 часа, зала "Георги Баев", Морско казино. "За петата ракия или колко е хубав животът" е най-четеният български разказ в интернет. В онлайн пространството вълнуващата история има над 200 000 четения. Сюжетът разказва за магията на Родопите и човешката топлина на хората, която може да се почувства само там. Това е разказът, който предизвика фурор в интернет пространството през 2013 г. и направи Бърдаров популярен писател. Три години по-късно той спечели първото интелектуално риалити в България "Ръкописът" с романа си "Аз още броя дните", който се превърна в бестселър. Разказът "Дядо" е посветен на всички бежанци, чиито сърца остават разделени между тоя и оня свят, но никога у дома. Книгата на писателя Георги Бърдаров е двуезична, на български и английски, а като бонус за закупилите книгата има линк към филм-импресия, който е сниман по местата, където се развива действието на разказа "Дядо". Книгата е издание на продуцентска къща "Мусагена". Георги Бърдаров е доцент, д-р в СУ "Св. Климент Охридски", зам.-декан на Геолого-географски факултет и ръководител на катедра "Социално-икономическа география". Специалист по демография и етно-религиозни конфликти. Автор на научната монография "Имиграция, конфликти и трансформация на идентичности в ЕС". Дългогодишен сценарист на тв шоуто "Стани богат" и предаванията "Столът", "Това го знае всяко хлапе", "Аз обичам България" и др. Създател и ко-водещ на най-успешния курс в България по Презентационно и ораторско майсторство. През 2016 г. печели писателското риалити "Ръкописът", а романът му "Аз още броя дните", написан по действителен случай за блокадата на Сараево по време на Босненската война, се превърна в бестселър. Автор е и на книгата "27 велики футболни истории".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 80
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 78
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 77
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 90
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.