Кукленият театър бе отличен с награда ИКАР 2019

С национална награда за сценично изкуство за 2019-та година "ИКАР" бе отличен Куклен театър - Бургас по време на 45-тата церемония на Съюза на артистите в България, която се проведе снощи в Народния театър "Иван Вазов" в София. Наградата бе присъдена в категория "Куклен спектакъл" за постановката "Филифьонката, която вярваше в бедствия" от Туве Янсон. Сценарият и режисурата на спектакъла на Държавен куклен театър - Бургас е на Петър Тодоров, сценографията е на Ханна Шварц, а музиката на Петя Диманова. Видео дизайнът е дело на Владислав Илиев, а хореографията - на Петя Стойкова. В постановката е включен и гласът на Ицко Финци. В него участват Десислава Минчева - Тодорова в ролята й на Филифьонката и Неделина Роселинова в ролята на Гафсата. Наградата е излъчена от Гилдията на творците в кукленото изкуство. Успешният спектакъл на бургаския куклен театър "Филифьонката, която вярваше в бедствия" е история за всички възрасти. По красив и поетичен начин той разказва за една странна Филифьонка, която живее сама на един отдалечен северен бряг. Тя толкова се бои да не й се случи някое бедствие, че почти не излиза от къщата си. Единственото живо същество наоколо е не по-малко странната Гафса. Двете са обречени да бъдат добри съседки, но страховете на Филифьонката им пречат. Впечатляващият спектакъл се опитва да даде отговор на един вечен въпрос - "Всъщност, дали най-добрият начин да се освободиш от страха не е да преминеш през него?". Ако още не сте гледали "Филифьонката, която вярваше в бедствия", можете да поправите тази "грешка" на 8-ми април от 19.00 часа в Държавен куклен театър – Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 234
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 217
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 222
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 506
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 477
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.