Изложбата “Право и справедливост“ гостува в Съдебната палата

Председателят на Апелативен съд – Бургас Деница Вълкова и директорът на филиала на Националната художествена академия в Бургас проф. Георги Янков откриха изложбата „Право и справедливост“ във фоайето на Съдебната палата на града. Четирима от най-изявените български плакатисти - проф. д-р Иван Газдов, проф. Георги Янков, проф. д-р Николай Младенов и Милена Абанос са предоставили свои творби по темата „Право и справедливост“. Апелативен съд – Бургас продължава традицията да отваря вратите си за култура и изкуство в празничния месец декември. Тази година инициативата се реализира съвместно с НХА – филиал Бургас и за откриването е избрана датата на Международния ден за защита правата на човекa – 10 декември. „С това събитие приветстваме с добре дошли в нашия град на ръководство, преподаватели и студенти от Националната художествена академия Филиал – Бургас“, заяви при откриването съдия Деница Вълкова. От своя страна директорът на НХА – Бургас проф. Янков припомни историята на изложбата и европейските градове в които е показвана. Плакатите са изложени за първи път в Социалния съд на град Потсдам, столица на провинция Бранденбург, Германия. Експозицията е гостувала в съдебните сгради на Тунис и Дюселдорф, в Берлин, Мюнхен и в грузинската столица Тбилиси. На откриването присъстваха председателят на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова, съдии от Апелативен и Окръжен съд, Директорът на ОД на МВР Калоян Калоянов, директорът на Затвора Бранимир Мангъров, председателят на Адвокатски съвет при БАК адв.Христофор Кондев, секретаря на Община Бургас Божидар Кънчев, съдебни служители. Събитието бе уважено от Генералния консул на Република Турция в Р България със седалище гр. Бургас Нурай Иньонтепе, проф. Николай Младенов, един от авторите – плакатисти, както и от преподаватели и студенти от НХА – Бургас. 20 са социалните плакати, които украсяват фоайето на бургаската Темида. Изложбата ще остане в Съдебната палата до края на месец януари 2019 година.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ДЕЙСТВА НАЙ- СЪВРЕМЕННАТА СИСТЕМА ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

  • 28 Мар 2024
  • 44
Kметът на Несебър Николай Димитров, директорът на Областна дирекция на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов и главен инспектор Коста Кирязов, началник на РУ Несебър представиха надградената и разширена мрежа за видеонаблюдение на територията на общината.

Близо 36 000 души са се вписали в регистъра на хазартно уязвимите лица

  • 28 Мар 2024
  • 67
Близо 2000 граждани са подали заявление за вписване регистъра на уязвимите лица за по-малко от месец - от началото на март до момента. Над 8100 са заявили желанието си да ограничат достъпа си до хазартни игри от началото на годината, а от възобновяване на регистъра през 2022 г. до сега вписаните в него са почти 36 000 души.

Държавно ловно стопанство "Тунджа" дарява фиданки на жителите на Ямбол за Седмицата на гората

  • 28 Мар 2024
  • 53
По случай предстоящия професионален празник на лесовъдите, горските служители и работници и „Седмица на гората“, която отбелязваме традиционно в първата седмица на април, Държавно ловно стопанство „Тунджа“ предоставя безвъзмездно фиданки на гражданите на Ямбол.

„Има такъв народ“ върна неизпълнен мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев веднага, след като той им го връчи

  • 28 Мар 2024
  • 63
„Има такъв народ“ (ИТН) върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев веднага, след като той им го връчи.

ОСТАВАТ САМО 2 ДНИ, В КОИТО МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ КОЛЕКЦИОНЕРСКАТА ИЗЛОЖБА „КРАЛСКО ВЪЛШЕБСТВО ОТ ПОРЦЕЛАН“

  • 28 Мар 2024
  • 73
Остават само 2 дни, в които можете да посетите колекционерската изложба „Кралско вълшебство от порцелан“ в Културен център „Морско казино” от 10.00 до 18.00 часа. Входът е свободен.