« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Десетки музиканти се включват в концертите на Никулден

Десетки певци и музиканти ще радват жителите и гостите на Бургас на градския празник - 6-ти декември, Никулден. През целия ден на осем различни сцени индивидуални изпълнители, класически квартети, инструментални формации, поп и рок групи ще свирят на живо и "зареждат" с много настроение празнуващите. Общоградският музикален празник ще започне веднага след традиционното литийно шествие до Моста в памет на загиналите моряци и рибари, което ще тръгне в 11.30 часа от площад "Атанас Сиреков". Още в 10.00 часа музикални изпълнения на ученическия оркестър при НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" с диригент Петя Тончева ще дадат своеобразен старт на забавната програма в градинката до Часовника. След тях от 12.00 часа на сцената с корабчето ще излезе Рагтайм оркестър, който ще пренесе бургазлии в света на черно-белите ленти със стила, предшестващ джаза, а след това музикантите от група "Горещ пясък" ще изпълняват любими поп и рок парчета. Освен в градинката до Часовника, още четири пространства ще зареждат с празнично настроение бургазлии. Обичаното от жителите и гостите на Бургас място, познато като Компаса, тази година също ще се превърне в музикална сцена, на която ще раздават празнично настроение групите "Euphoria" и "Stockholm". Тук също ще звучи празнична рагтайм музика. Друго "горещо" място в декемврийския ден ще бъде пред сградата на Археологическия музей на ул. "Богориди", където стил и класа на празника ще придадат класическият квартет "Вива". След тях музикалните страсти ще "нажежат" добре познатите на бургазлии рок банди "Stiff Bone" и "Four". Сцената до друг бургаски символ - Грамофона, ще бъде отредена за романтичната и лирична музика на "Рагтайм оркестър" и квартетите "Арте" и "Вива", които ще придадат тържественост на деня с изпълнения на рагтайм, джаз и класически произведения. Улица "Александровска" пред залата на "Дружество на художниците" по традиция ще бъде озвучено от изпълненията на представителния Бургаски духов оркестър, непосредствено преди да започне в 13.00 часа церемонията по обявяване на "Художник на годината" и "Бург на годината". Жителите на парка в к-с "Изгрев" също ще празнуват с Никулденски концерт с участието на музикални изпълнители и формации към НЧ "Изгрев 1909" - Бургас, който ще започне в 11.00 часа. От 11.00 часа е и началото на фолклорния празничен концерт в к-с "Меден рудник". На сцената до СУ "Петко Росен" ще излязат да поздравят бургазлии ангелогласната и обичана народна певица Николина Чакърдъкова и популярния Неврокопски танцов ансамбъл. Участие в концерта ще вземат още децата от фолклорна група "Чинките" при НЧ "Св. св. Кирил и Методий 1985", танцови състави "Слънчо", "Младост" и "Ритъм". Кулминацията на празника е запалването на светлините на 18-метровата коледна елха и новогодишната украса на Бургас по време на големия Никулденски концерт на площад "Тройката" в 17.30 часа.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 298
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 368
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 272
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 352
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 306
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.