« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Запечатаха хотел с ресторант за неиздаване на касови бележки

Хотел с ресторант в центъра на Бургас бе запечатан за неиздаване на фискални бонове. При проверка на принципа на тайния клиент не са били издадени касови бележки. Обектът ще остане затворен за срок от 20 дни. Принудителната мярка на териториалната дирекция на НАП Бургас е потвърдена от Административния съд. Екипи на звеното „Фискален контрол“ на НАП започнаха засилено наблюдение и контрол на местата за продажба на риба и рибни продукти. В празничната за Бургас Никулденска седмица целта на данъчните ще бъде оборотите от засилените продажби на риба да бъдат декларирани в реален обем, за да може да бъде заплатен и съответно реалният дължим данък. От НАП Бургас изрично уточняват, че контролните действия по никакъв начин няма да попречат на празничната атмосфера, а също и на отбелязването на студентския празник, тъй като заведенията, където ще празнуват студентите също ще бъдат под наблюдение. Освен физическо наблюдение, данъчните ще извършват и покупки на принципа на тайния клиент. Ще се засича и анализира и информацията, която дистанционно се подава към приходното ведомство от фискалните устройства, а впоследствие ще бъде извършвана съпоставка с предварителните параметри, посочени в счетоводните документи. В случаите на несъответствия ще се извършват допълнителни проверки, а при съмнения за умишлено укриване на обороти и ревизии. Във фокуса на засилените контролни действия са и фризьорските салони. В хода на проверките екипите на „Фискален контрол“ установяват висока степен на риск от укриване на данъци от страна на търговските обекти в този бранш. Почти във всеки трети обект при ползване на услуга не се издава касова бележка. От НАП Бургас напомнят, че касовите бележки трябва да съдържат определени задължителни реквизити, един от които е графичен знак с картата и логото на България. Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 140
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 172
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 181
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 197
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 172
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение