Новият председател на Административния съд встъпи в длъжност

Новият председател на Административен съд – Бургас Чавдар Димитров встъпи в длъжност. Това стана по време на официална церемония в присъствието на председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков, административни ръководители на съдилища и прокуратури в гр. Бургас, съдии и съдебни служители. Председателят на ВАС Георги Чолаков подчерта, че избирането на съдия Димитров с пълно мнозинство от Съдийската колегия и подкрепата на магистратите от Бургас е огромен вот на доверие. Чолаков изрази увереност, че доверието ще бъде оправдано и пожела добри резултати при отчитането в края на мандата. Съдия Димитров благодари на съдиите и на съдебните служители за досегашната работа. Новият председател изрази надежда за запазване на високия професионализъм в Административен съд – Бургас и подобряване срочността и качеството на правораздаването. „В тази институция работят много отговорни съдии и служители“, заяви съдия Панайот Генков, който до момента изпълняваше функциите на административен ръководител и пожела успех на новото ръководство на съда. На 30 октомври 2018 г. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно Чавдар Димитров за председател на Административен съд – Бургас. Пред това той получи и подкрепа от Общото събрание на съдиите от Административен съд – Бургас. Съдия Димитров е с ранг „съдия в Апелативен съд“, има над 16 години стаж в органите на съдебната власт. Магистър по право на Югозападния университет „Неофит Рилски“ гр. Благоевград. Специализирал е в областта на правото на Европейския съюз. В периода 11.10.2004 г. – 23.03.2007 г. е бил младши съдия в Окръжен съд – Ямбол, след което е съдия в Районен съд – Бургас. От 2012 г. е част от съдийския състав на Административен съд – Бургас. През периода 2013 г. – 2014 г. след спечелен конкурс е командирован като национален експерт в Европейската комисия в Брюксел. През 2015 г. е изпълнявал функциите на национален експерт – юрист в Английско - българската секция на Европейския съд за правата на човека при Съвета на Европа, гр. Страсбург, Франция. Участвал е в множество международни и национални обучения, конференции и семинари по въпроси и проблеми на административното правораздаване и правото на Европейския съюз.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 69
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 71
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 72
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 85
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 52
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.