« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Съдии подкрепиха Чавдар Димитров за председател на Административния съд

На Общо събрание на съдиите, проведено днес, беше изслушана Концепция за стратегическо управление на Административен съд – Бургас, разработена от съдия Чавдар Димитров, кандидат за длъжността административен ръководител на институцията. Събранието се проведе във връзка с обявената от Висш съдебен съвет процедура за избор на председател на Административен съд – Бургас. Съдия Чавдар Димитров акцентира върху основни моменти от концепцията си и открои независимостта на магистратите, силното съдийско самоуправление, баланса между качество и бързина на правораздавателната дейност, антикорупционните мерки, електронното правосъдие и повишаване доверието на обществото в АдмС – Бургас като основни цели на работата си, ако бъде избран за административен ръководител. Магистратът отговори на въпроси на съдиите относно кадровата и материална обезпеченост на съда, оптимизацията на работа и взаимодействието с колектива. Съдия Димитров подчерта, че от създаването на Административния съд на гр. Бургас до този момент е направено много във всяко отношение и се надява на приемственост и надграждане на въведените добри практики. След проведен явен вот административните съдии единодушно изразиха подкрепа за неговата кандидатура. Съдия Чавдар Димитров има 16 години трудов и юридически стаж. Бил е съдия в Районен съд – Бургас, а от 2012 г. е част от съдийския състав на Административен съд – Бургас. През периода 2013 г.-2014 г.- след спечелен конкурс е командирован национален експерт в Европейската комисия в Брюксел. През 2015 г. отново след спечелен конкурс е изпълнявал функциите на национален експерт – юрист в Английско - българската секция на Европейския съд за правата на човека при Съвета на Европа. Протоколът от проведеното Общо събрание на съдиите ще бъде изпратен на Съдийската колегия на Висш съдебен съвет. Събеседването за избор на председател на Административен съд – Бургас е насрочено за 30 октомври 2018 г. Концепцията на съдия Чавдар Димитров е публикувана в интернет страницата на ВСС на адрес: http://www.vss.justice.bg/root/f/upload/19/chd-koncep.obezl.pdf

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 93
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 105
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 97
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 114
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 102
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.