« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Китай осигурява стипендии за петима студенти от областта

Областният управител Вълчо Чолаков и заместник губернаторът на провинция Съчуан, Република Китай - Уан Нинг подписаха Споразумение за сътрудничество и договориха обмен в сферата на бизнеса и търговията, обучението, културата и туризма. По време на официалната визита стана ясно, че Съчуан ще подкрепи петима студенти за едногодишно обучение в един от общо 106-те университети в провинцията. Поканата към нашите студенти е за 2019-та година, а конкретните специалности ще бъдат договорени и конкретизирани от администрацията на Чолаков в следващите месеци. Съгласно първоначалните разговори ръководството на Съчуан ще насърчи сфери на обучение свързани с IT технологиите, възобновяемите енергийни източници, чистите енергии. Официалната визита на заместник губернатора Уан Нинг е резултат от миналогодишното посещение на бизнес делегация, когато бе поставен разговорът за сключване на Споразумение и активно сътрудничество. „Отчитам като голям успех договарянето на тези стипендии. Провинция Съчуан заяви сериозен интерес към нас и изпращането на наши студенти там ще е добра крачка към по-задълбочено сътрудничество. Университети им са част от световните ранглисти, а бургаските младежи заслужават да са част от тях с резултатите, които непрекъснато показват“. – коментира областният управител Вълчо Чолаков. По време на официалната визита в Бургас бе проведена и среща с бизнес насоченост. В нея участие взеха официални лица от съчуанската управа, фирми от Китай, представители на бизнеса от Бургас. Гостите представиха изложба с пана показващи живота, бизнеса, традициите и бита на хората в Съчуан. „Развитието на икономическите връзки с Китай е важно за нас. Радвам се, че от всички области в страната област Бургас успя не само да привлече интереса на провинция Съчуан, но и да го превърне в конкретни резултати. Пожелавам на всички ни да изпълним с максимално съдържание подписния днес документ.“- каза Чолаков в обръщението си по време на форума. Той акцентира върху предимствата, които областта притежава и инвестиционния й потенциал. Провиция Съчуан е най-многолюдната в Китай, а нейната площ е колкото Франция. В официалната част на програмата се включиха заместник областните управители Севдалина Турманова и Владимир Крумов, зам.кметът на община Бургас Красимир Стойчев, кметът на Поморие Иван Алексиев, представители на Пристанище Бургас ЕАД, на „Летище- Бургас“, „Индустриален и логистичен парк- Бургас“, Търговско индустриална камара- Бургас, Бургаска търговско- промишлена палата, Бургаска регионална туристическа камара, Бургаска регионална туристическа асоциация, КРИБ.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 160
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 199
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 212
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 217
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 192
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение