« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Учениците в още три училища ще се запознаят с мерките за безопасност в интернет

Кампанията за сигурност на децата в интернет пространството - "Кой стои срещу мен в мрежата" продължава и тази учебна година. Досега тя обхвана 5-класниците и 6-класниците в седем бургаски учебни заведения - ОУ "Братя Миладинови", ОУ "Найден Геров", СУ "Петко Росен", СУ "Константин Петканов", СУ "Епископ Константин Преславски", СУ "Димчо Дебелянов" и ОУ "Антон Страшимиров". На 20 септември учениците от училищата ОУ "Св. Климент Охридски" в 12:30 часа и ОУ "Георги Бенковски" в 14.00 часа ще разберат, че ползването на интернет може да бъде не само приятно и полезно, но и опасно. На 21 септември от 13:00 часа кампанията ще влезе и в ОУ "Пейо Яворов". Целта на тези срещи е децата да се запознаят с инициативата и с рисковете, които крие глобалната виртуална мрежа, към кого да се обърнат, ако станат обект на агресия или неприлични предложения и как да се предпазят. Лектор този път ще бъде специалистът по киберсигурност и бивш служител на ГДБОП Любомир Тулев. Той ще информира учениците за заплахите и изнудването в социалните мрежи и чат приложенията, както и различни фишинг и други измами, използвани често във виртуалното пространство. На 21 септември в спортна зала "Бойчо Брънзов" в 14.30 часа ще се проведе практическото обучение, което ще бъде водено отново от Георги Деведжиев от Adventure team. Неговата цел е под формата на игри и състезания децата да забравят за известно време своите телефони, таблети, социални мрежи и да се върнат към реалните игри и забавления с връстниците си. Кампанията "Кой стои срещу мен в мрежата" се осъществява съвместно от Община Бургас, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, медийна група RN, ОД на МВР-Бургас и сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" в ГД "БОП".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БАБХ съветва: Купувайте козунаци през интернет платформи само от регистрирани търговци

  • 19 Апр 2024
  • 45
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) поддържа публичен регистър на операторите, които извършват търговия с храни от разстояние, в това число и козунаци.

ОСТАВАТ БРОЕНИ ЧАСОВЕ ДО КОНЦЕРТА „БЪЛГАРИЯ ПЕЕ” В БУРГАС 2024

  • 19 Апр 2024
  • 55
Остават броени часове до големия концерт на 8-те хорови колектива от Бургас и поредна спирка на осмото издание на Националната хорова инициатива „България пее”.

120 УЧЕНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ЛИНГВИСТИКА

  • 19 Апр 2024
  • 54
120 ученици от VIII до XII клас пристигат в Бургас за участие в Националния кръг на олимпиадата по лингвистика.

МЕЖДУНАРОДНАТА РЕГАТА „ПОРТ БУРГАС“ СЕ ВЛИВА В КЪМПИНГ ФЕСТИВАЛА „EXPLORE THE WORLD“

  • 19 Апр 2024
  • 53
* Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 78
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.