Кметът Димитър Николов откри учебната година

Кметът Димитър Николов и заместник-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева откриха днес новата учебна година в Основно училище "Христо Ботев", квартал "Долно Езерово". 220 деца учат в школото, а 25 от тях прекрачиха за пръв път днес училищния праг. "Благодаря на родителите, че ни се довериха и избраха местното училище за обучение на децата си. Благодаря и на директора Женя Железова, и на учителите, че успяват да създадат такава среда, която да привлича децата. Каквото зависи от нас - ще го направим, от вас се иска да учите и да се развивате. Ще благоустроим детската площадка и спортното игрище, а догодина ще ремонтираме изцяло столоват", каза Димитър Николов. "Гордея се с вашите успехи. С радост наблюдавам първите места, които завоювахте през годината с фолклорните си групи и клуб "Млад огнеборец". Въпреки силната конкуренция в големия град, вие успявате да покажете устойчиви резултати. Пожелавам ви с радост да усвоявате знанието", каза още кметът на Бургас.   Учебната година беше открита с богата програма, в която участваха деца от всички класове на училището, както и първокласниците. Директорът на школото Женя Железова поздрави учителите, родителите и учениците и им пожела здраве и успех. "Нека този ден остане най- вълнуващия ден за вас, защото всичко започва от знанието", допълни тя. Кметът на Бургас присъства и на първия урок на първокласниците заедно с техните родители и преподаватели. Гост на откриването беше и Магдалена Манолова - териториален директор на ТД "Възраждане".   Представители на Община Бургас присъстваха на тържествата по повод първия учебен ден и в други бургаски училища. Зам.-кметът по строителство Чанка Коралска беше гост на откриването на учебната година в ППМГ "Акад. Никола Обрешков". Д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазване, се включи в тържеството на СУ "Иван Вазов", където за първи път се разкриват нови паралелки с медицинска насоченост. Зам.-кметът Красимир Стойчев уважи с присъствието си откриването на новата учебна година в СУ "Св. св. Кирил и Методий", а зам.-кметът Руска Бояджиева посети Морското училище.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 5
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 21
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 41
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 121
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 103
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.