« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Платформата Е-stol обхвана всички общински училища

Община Бургас първа в страната въведе специално разработена система в ученическите столове чрез електронната платформа е-stol.com през 2017 г. Тогава бе стартирано пилотно на две места. С днешна дата системата за избор и заплащане онлайн на обедно меню в столовете обхвана всички общински училища. Пробният й период премина успешно, като предстои тя да бъде надграждана. Това нововъведение е естествено продължение на политиката, която кметът Димитър Николов провежда по отношение на образованието в Бургас. Част от нея е насочена към предлагането и използването на повече електронни услуги. В Бургас от няколко години записването в детска градина и първи клас, както и заплащането на такси, става онлайн. Освен модерната и уютна обстановка в ремонтираните през последните години училищни столове, с новата услуга родителите вече могат да се възползват от възможностите на модерния уебсайт e-stol.com, чрез който да поръчват и заплащат храната на учениците. Целта на системата е децата да бъдат мотивирани да се хранят в столовете, вместо да купуват нездравословни артикули от павилионите около училищата, където качеството на храните не може да бъде гарантирано. Извън основното меню, което се предлага в електронната система, е въведено и второ алтернативно меню, позволяващо гъвкавост за избор на обяд. Предимствата й са безспорни - от една страна тя спестява време на родителите, от друга се предоставя опция за избор на ястия според персоналните предпочитания на всяко едно дете. Предлагат се само ястия, приготвени от продукти по БДС, пълнозърнести хлябове и хлябове с утвърден стандарт, като се спазват всички стандарти и наредби за здравословно хранене на учениците. Менютата се изготвят съвместно с наемателите и инженер-технолог от Община Бургас. Грамажът е съгласно одобрен от Министерството на здравеопазването рецептурник, а в менюто се редуват почти всички видове меса за период от две седмици. Децата се хранят с риба, заешко месо, мляно месо, пуешко, пилешко, телешко и свинско. Задължително се включват всички видове групи храни. За по-голям контрол се извършват редовни проверки от Община Бургас, съвместно с РЗИ, Областна Агенцията по безопасност на храните и инициативен комитет от родители по проблеми на храненето. За да се възползват родителите от системата, първо трябва да направят регистрация на адрес www.e-stol.com/register, след което да открият и присъединят едно или повече деца към профила си. След това ще могат да се възползват от пълната функционалност от системата, която включва създаването на поръчки за досегашните дневни менюта от 3 ястия, както и да правят напълно свободен избор измежду 5 ястия така, че да задоволят вкуса на децата си. Системата предлага различни възможности за плащане, сред които са плащане с кредитна или дебитна карта, плащане в брой на каса на Изипей или плащане на място в стола. Разбира се, родителите могат да използват и своите мобилни устройства, за да направят удобно и от всяко място поръчка за детето си.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 222
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 259
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 203
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 254
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 222
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.