« февруари 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът предлага стария ГУМ да стане площад

Кметът Димитър Николов изказва благодарност на всички общински съветници, подкрепили предложението му за промяна предназначението на легендарния имот в идеалния център на града (често наричан от бургазлии "жабарника") от "градски универсален магазин" на "пространство с обществени функции". Това дава една висока степен на сигурност, че там няма да се построи поредният мол, а нещо общоприемливо и полезно за хората от всички възрасти. "Моето лично мнение е, че трябва да е хибрид, подобен на площад "Жени Патева" - за него досега сме получавали само положителни оценки. Той се нарича площад, но е повече парк. Бургазлии повече го харесват такъв, зелен, отколкото бетониран и покрит с плочки. Трябва да е място, където и децата да могат да играят, и възрастните да поседнат. Може би там няма да пречи на никого един туристически информационен център", каза кметът Димитър Николов. Докато се стигне до решението как да изглежда в бъдеще сегашната дупка до площад "Тройката", на Община Бургас й предстоят още съдебни битки, каквито тя води вече 10 години. Но нейната позиция става все по-силна, за което много помага и днешното решение на местния парламент. Кметът Димитър Николов пое ангажимент, каквото и решение да бъде взето по този казус, то да е след широко обсъждане и внимателно разглеждане на всички полезни предложения.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Кметът Димитър Николов запозна бизнеса с новата образователна програма на Общината

  • 21 Фев 2019
  • 55
"Изправени сме пред предизвикателствата на времето и на бързо развиващата се индустрия. Затова искаме нашите деца да излизат от училище подготвени за новия пазар на труда".

Посетете ''Българската Баба Марта'' - авторско изложение на ръчно изработени мартеници в НХК

  • 21 Фев 2019
  • 45
За шести пореден път във фоайето на Културен дом на нефтохимика ще се проведе Авторското изложение на ръчно изработени мартеници от естествени материали "Българската Баба Марта".

Преброяват ни през 2021-а

  • 21 Фев 2019
  • 49
Преброяването на населението и жилищния фонд у нас ще е от 22 януари до 15 февруари 2021 г. Това гласува парламентът, който окончателно прие Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г.

Зимата се връща с пълна сила

  • 21 Фев 2019
  • 77
За известно време ще позабравим за хубавите пролетни температури – иде студ. Днес ще бъде с около 5 градуса по-хладно. Ще бъде слънчево.

За бургаското дерби в събота на стадиона ще се влиза само срещу личен документ

  • 21 Фев 2019
  • 79
Всички зрители, желаещи да наблюдават градското дерби между Черноморец и Нефтохимик тази събота, ще влизат на стадион „Черноморец” срещу представянето на личен документ.