Бургас даде зелена светлина на две сериозни инвестиции

По предложение на кмета Димитър Николов и с подкрепата на местния парламент Бургас даде зелена светлина за реализирането на сериозни инвестиции. Става въпрос за две бъдещи предприятия, които да се разположат в "Индустриален и логистичен парк" и в съседни на него парцели, тъй като той вече е запълнен на 90 %. По-мащабният проект е за изграждане на предприятие за производство на части и аксесоари за железопътния транспорт. За да функционира, то се нуждае от голяма площ, което налага обединяването на няколко крайградски терена. Става въпрос за два имота на "Индустриален и логистичен парк" - Бургас, които обаче не са достатъчни за мащаба на проекта. Затова Общината прибавя към тях допълнително два свои имота, а също така са проведени предварителни разговори със собствениците на околни частни имоти. Инвестиционният проект е за изграждане на "Комплекс за производство на железопътни колела, оси, гуми и аксиално-симетрични елементи". Той постъпи в Община Бургас от името на компанията "2 МЕКС" ЕАД. Тя е подала и заявление в Българската агенция за инвестиции за издаване на сертификат за "Приоритетен инвестиционен проект" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Компанията заявява готовност да изгради производство, което е силно ограничено в световен мащаб, а продукцията си смята да разпространява на световния и европейския пазар. По предложение на кмета Димитър Николов днес местният парламент одобри още едно инвестиционно предложение. В подкрепа на неговата реализация отново се налага обединяването на два имота, а компанията "МОНСИЙТ" ООД ще закупи съответния окрупнен терен, за да изгради върху него предприятие за производство на системи за сядане и акустични стенни панели за кина, стадиони, аудитории и театри.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 111
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 123
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 121
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 159
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 133
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.