« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Запечатаха цяло търговско изложение в центъра за неиздаване на фискални бонове

Шест от осем обекта – част от търговско изложение в центъра на Бургас, бяха запечатани от екипи на звеното „Фискален контрол“ Бургас на Националната агенция за приходите поради неиздаване на касови бележки. До налагането на мярката се стигна след като преди това служителите на приходното ведомство извършиха поредица от контролни покупки на принципа „таен клиент“. Действията са част от започналата активна лятна контролна кампания на НАП по българското Черноморие за спазване на данъчното и осигурително законодателство. „Нямаше да има нито едно запечатване, ако редовно се издаваха фискални бонове. Това трябва да става не само при изрично поискване от страна на клиента, а веднага след извършване на плащането. Една от основните цели на контролната кампания на НАП е да се подобри данъчното поведение на търговците в посока доброволно, а не чрез принуда и наказателни санкции спазване на законодателството“, коментира говорителят на НАП Бургас Христо Узунов. Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг ще бъдат подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки. Едновременно с това ще патрулират и съвместни екипи на НАП и правоохранителните органи с отличителни знаци. Само през месец юни по Южното Черноморие звеното „Фискален контрол“ е извършило над 300 проверки, при които се е стигнало до 88 запечатвания поради неиздаване на фискални бонове. От приходното ведомство уточниха, че за откриване на рискови търговци и през това лято активно ще се използва дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите на НАП. Активно ще се следи и информацията по интернет, онлайн резервациите, както и съпътстващите летния сезон мероприятия по Черноморието. Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронната поща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 121
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 136
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 120
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 146
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 127
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.