Общината отчита добри финансови резултати за 2017 г.

Към 31.12.2017 г. Община Бургас за поредна година отчита отлични финансови резултати. Това заяви вчера зам.-кметът "Финанси, бюджет и икономика" Красимир Стойчев на проведеното общественото обсъждане на отчета за касово изпълнение на бюджета на Община Бургас към 31.12.2017 г. На база отчетните данни, общото изпълнението е в размер на 174 391,6 хил. лв. (89,2 % спрямо плана) - за държавно делегирани дейности - 86 795,0 хил. лв., за местни дейности  -   83 608,5 хил. лв., в т.ч. за дофинансиране на държавни дейности - 3 988,1 хил. лв. През 2017 г. е отчетен ръст на собствените приходи и висока събираемост на данъчните приходи. Данните от годишния отчет показват добри нива на финансова самостоятелност и устойчивост, положително бюджетно салдо и умерено изпълнение на разходната част на бюджета на Общината. Капиталовите разходи през 2017 г. са нараснали с 14,1% спрямо 2016 г. С извършените инвестиции от община Бургас е реставрирано историческото ядро в Приморски парк; реконструирана е ул. "Крайезерна"; осъществени са проекти за управление на питейните и отпадните води, изграждане, поддръжка и ремонт на уличната мрежа и подобряване на пътната инфраструктура; поставени са нови мобилни центрове за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци; благоустроен и превърнат в музей е експо център - Самолетни експонати - в зоната на Летище Бургас; ремонтирана и открита е сградата на новото ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията"; закупени са два нови електромобила; закупена е апаратура на медицински заведения; изградeн e спортен комплекс Парк "Арена ОЗК" в к-с "Славейков" и т.н. Приоритет за администрацията през 2018 г. продължава да бъде осигуряването на ефективно и оптимално използване на бюджетните средства, при спазване на строга финансова дисциплина за трайно позициониране на Община Бургас на водещо място в сравнителен план спрямо другите общини в България, каза в заключение г-н Стойчев. Докладът към отчета за изпълнението на бюджета за 2017 година на Община Бургас  ще бъде гласуван на предстоящото заседание на Общински съвет - Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 282
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 248
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

  • 22 Апр 2024
  • 242
ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

ЧЕСТВАНИЯТА НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В БУРГАСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗАПОЧНАХА

  • 22 Апр 2024
  • 259
Тематичните дни на Община Бургас и детските градини, свързани с подготовката и честването на най-значимия християнски празник - Възкресение Христово, стартират тази година от 22 до 26 април под мотото „Над зелената дъбрава пак Великден се задава“.

Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител

  • 22 Апр 2024
  • 250
На кратка церемония в присъствието на служителите на администрацията проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност областен управител на област Бургас, съгласно Решение № 284 на Министерски съвет.