Билетчето става 1,50 лв

В момента тече тестовия период за въвеждане в експлоатация на валидаторите в 7-те нови автобуса Соларис Метростайл. В началото на месеца предстои тестове да започнат в тролейбусите, както и в микробусите, обслужващи линия № 9. След приключване на изпитателния период за работа на оборудването в реални условия, всички превозни средства на градския транспорт ще бъдат включени в системата за електронно таксуване. Тогава цената на хартиения билет за еднократно пътуване, закупен на борда на автобуса/тролейбуса според приетия от Общински съвет Бургас тарифен план ще бъде 1.50 лв. Стойността на превозните документи, заредени в карти на електронен носител е: - билет за пътуване в рамките на 45 минути (е-портмоне) – 1,30 лв. - билет за пътуване в рамките на 45 минути (пакет 50 пътувания) – 1,20 лв. - билет за пътуване в рамките на 45 минути (пакет 30 пътувания) – 1,25 лв. Запазват се и цените на абонаментите и електронните билети за учащи и пенсионери. Приканваме всички редовни клиенти на Дружеството, които все още нямат електронни карти за пътуване да се снабдят с такива в касовите ни салони – Транспортна къща, Автогари Юг и Запад, Терминал Меден рудник. Нашите служители на място ще помогнат при избора на най-подходящия за всеки клиент продукт от тарифния план. Напомняме, че всеки пътник, който разполага с електронна карта, в която има зареден валиден превозен документ (билети, пакет пътувания, абонамент) следва да се валидира още в началото на всяко пътуване. Ако не разполага с електронна карта, пътникът е длъжен да се снабди с хартиен билет непосредствено след качването си в превозното средство. При липса на кондуктор в салона, таксуването се извършва от шофьора. Съгласно чл. 101, ал. 1 от Закона за автомобилните превози, нередовен пътник в градския транспорт подлежи на имуществена санкция. Глобата е в размер на 10.00 лв. (при плащане в превозното средство) или 20.00 лв. (при отложено плащане в Транспортна къща).

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 218
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 205
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 213
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 410
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 375
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас