« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Стотици бургаски именици си направиха златна снимка пред Общината

Стотици бургаски именици се включиха в превърналата се в традиция в последните години "златна" снимка на площад "Атанас Сиреков". Сред тях имаше хора на всички възрасти - от бебета до 100-годишния Никола Мечев. Дядо Никола показа завиден младежки дух и ентусиазъм, а кметът Димитър Николов пожела на всички присъстващи да стигнат неговите години. Имениците получиха значка с надпис "Аз имам имен ден на Никулден", моряшко шалче и знаменца на Община Бургас преди заветния за поколенията кадър. Моментът бе запечатан точно в 13.30 часа, а оригиналната фотография ще бъде изпратена за съхранение в Държавния архив. Копие от златната снимка напълно безплатно ще получи всеки участник в нея, който посети утре след 13.00 часа павилиона на "Морски знаци" на площад "Св. св. Кирил и Методий". Дори да не успеете още утре да посетите павилиона, историческата кадър ще се раздава до 15 декември. Веднага след това на площад "Атанас Сиреков" се изви кръшно българско хоро. На него се хвана заместник-кметът на Бургас Йорданка Ананиева, както и ученици от бургаските училища, младите танцьори от фолклорния танцов ансамбъл към Професионална търговска гимназия, от ФТА "Никола Гинов" и ПФА "Странджа". Идеята за най-дългото никулденско хоро е на младежите от инициативата "Бургас харесва младите". И не забравяйте, че кулминацията на празника все още предстои - запалване на светлините на 18-метровата коледна елха и новогодишната украса на Бургас. Свидетели на това ще бъдат само тези бургазлии, които се присъединят към големия никулденски концерт на площад "Тройката" днес от 17.30 часа.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 276
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 339
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 253
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 326
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 282
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.