Художникът Румен Райнов подреди картини в Апелативния съд

„Импресии“-те на художника Румен Районов донесоха празничния дух в Апелативен съд – Бургас. Институцията организира за трета поредна година изложба в навечерието на 6 декември - Никулден и празник на Бургас. Експозицията е подредена в залата на първия етаж и може да бъде разгледана от граждани и гости на града до края на седмицата. Художникът е избрал да покаже 36 платна вдъхновени от природата, старите български къщи и цветовете на живота. Райнов излага не първи път в морския град, но за първи път реди изложба в Съдебна палата. По професия е учител по изобразително изкуство в Първо СОУ „Свети Седмочисленици” и Школа за изобразително изкуство ОДК гр. Търговище. Специализирал е живопис пластични изкуства. Райнов работи маслена живопис, акрил, акварел, пластика, пространствено оформление, стенопис и реклама. От 1985 г. прави самостоятелни изложби. Неговите творби са собственост на художествени галерии и частни сбирки в Европа, Африка, САЩ, и България. Постоянна експозиция Търговище ул. „Братя Миладинови” галерия „Райнов”. Откриването на изложбата уважиха Апелативния прокурор на Бургас Любомир Петров, и.ф Председател на Административен съд – Бургас Панайот Генков, секретаря на община Бургас Божидар Кънчев, бивши съдии, магистрати от Съдебна палата Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 51
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 50
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 111
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 104
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 83
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.