« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Международен хакатон за климатичните промени се провежда в Бургас

30 младежи от различни университети и технически училища в страната, разпределени в 6 групи, се включиха в стартиралия днес международен хакатон, посветен на глобалните климатични промени в Бургас. Събитието се провежда в рамките на два дни /27-28 октомври/ в Морска гара, а участниците трябва да генерират и предложат значими идеи и решения на Бургас за справяне с негативните последици от климатичните промени. В това начинание те имат подкрепата на партньорите Община Бургас, ScaleFocus и Start it Smart. Организатори на международната инициатива са Climate-KIC и Cleantech Bulgaria. "С този климатичен хакатон Бургас се присъединява към над 240 града от 70 държави в цял свят, които анализират ситуацията, в която живеят и прилагат подходящите стратегии, за да отговорят на настъпващите климатични промени. Най-голямото богатство, което Бургас има, е водата. Имаме предимството да живеем на морето, но и сме ограничени от него и от трите бургаски езера. Водата е огромен актив и има голям потенциал, тя е енергия. Морето и езерата в Бургас винаги са били вдъхновение за неговите жители. Надявам се да ни помогнете като ни предоставите подходящите решения", сподели зам.-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева. "Благодарим на нашите домакини от Община Бургас за домакинството и организацията на този форум. Радвам се че толкова хора, проявяват интерес към този хакатон и ще дадат полезни идеи. Това е пътят за развитие на България и на Бургас - чрез технологии и иновации. Швейцария е пример за това как иновациите водят до по-добър живот за местните хора. Нека Бургас следва този пример", допълни Виктор Билянски - изп. директор на софтуерната компания Scalefocus. Инициативата Climathon събира заедно предизвикателства на градската среда от цял свят и ги представя на хора, които имат страстта и познанията да ги решат. * Факти и цифри от Climathon: Провеждайки се за трета поредна година, инициативата Climathon се разраства значително през последните две, насърчавайки все повече иновации по целия свят, които да активират действия, насочени срещу справяне с негативните климатични промени. Климатон оперира на 6 континента, създавайки над 2330 идеи и достигайки 16,8 милиона по целия свят през 2016 г. * За Climate-KIC: Climate-KIC е най-голямата европейска организация, предмет на публично-частно партньорство, акцентираща върху справянето с климатичните промени чрез иновации, с цел изграждането на нисковъглеродна икономика. Те работят за справяне с изменението на климата в четири приоритетни теми: градските райони, използването на земята, производствени системи, метрика и финанси. Образованието е в основата на тези теми, за да вдъхнови и даде възможност на следващо поколение иноватори в сферата на климатичните промени. Climate-KIC се подкрепя от Европейскиwя институт за иновации и технологии (EIT).

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 214
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 269
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 285
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 280
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 256
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение