С премиера на „Парченцето" откриват 9-то издание на „Ерата на Водолея"

С премиера на постановката "Парченцето" на Държавен куклен театър - Бургас ще бъде открито днес 9-тото издание на Фестивала на българския физически и визуален театър и пърформънс "Ерата на Водолея". Домакини на фестивала без аналог, който ще се проведе в Бургас от 12 до 15 октомври, са Драматичен театър "Адриана Будевска", Държавен куклен театър - Бургас, Културен център "Морско казино", Младежки културен център - Бургас и Дом на НХК. В него ще вземат участие Танцова компания "Едита Браун" & Ирис Хайцингер /Австрия/ , "Махол Шалем Данс Хаус" /Израел/, "Скок" /Словакия/Чехия/, Държавен куклен театър Бургас /България/, Танцова компания "Дерида" /България/, Танцова компания "Дюн" /България/, Ива Свещарова и Вили Прагер /България/, "Гараж" & "Хамалогика 2014" /България, Македония, Швеция/, "Де Стилте Кру" /България, Холандия/. "Това е един фестивал, който залага на нови артистични форми", заяви по време пресконференция във връзка със старта на феста директорът му Петър Тодоров. Събитието се организира от Независима фондация "Театър в куфар", съвместно с Фондация "За Родопите". Събитието се финансира от Министерство на културата, Община Бургас, програма "Изкуство в движение" на Фондация "Америка за България и Фондация "Арт Офис", Израелско посолство в София, Фонд за подкрепа на изкуствата Словакия, Министерство на културата Австрия, Град Залцбург.  Всички събития в нея са с вход свободен.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 66
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 37
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 75
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 69
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 67
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.