« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Сдружение SOS-ПТП зарадва децата на първия учебен ден

По традиция Сдружение SOS-ПТП, заедно с Инспектор Хитами зарадваха бургаските деца по случай първия учебен ден. Около 100 бургаски деца се включиха в мащабна кампания, чиято кулминация бе срещата на децата с Инспектор Хитами. С днешния празник се даде старт на Европейската седмица на мобилността, която е от 16 до 22 септември. На територията на Централната част на Бургас са предвидени редица дейности, с които да се провокират най-малките жители на крайморската община, а и техните родители, към използване на алтернативни начини за придвижване във всекидневието – велосипед, тротинетка, ролери, електрически автомобил, лонгборд, градски транспорт и пеша. Седмицата стартира в Бургас ден по-рано – на 15-ти септември, като целта бе да се отбележи първия учебен ден и се наблегне на един от най-важните приоритети, поставен във фокуса на гражданското общество в последните години, а именно пътната безопасност. От Сдружение SOS-ПТП бяха организирали на децата различни видове игри, като най-интересно несъмнено бе надпреварата с колела и тротинетки. Освен перфектни практически умения, децата демонстрираха и много теоретични знание, за което получиха дипломи лично от Инспектор Хитами. Европейската седмица на мобилността в Бургас се организира от Община Бургас, ОД на МВР Бургас, както и редица държавни и неправителствени организации. От началото на инициативата - Европейската седмица на мобилността през 2002 г., включването на градове постепенно нараства, като освен в Европа, много са градовете и от други части на света, които се присъединяват. През 2016 г. кампанията е подобрила рекорда за брой участници – 2 427 града и населени места от 51 държави. Малко над половината от участващите градове, сред които и Бургас, са въвели постоянни мерки в областта на управлението на мобилността, достъпността на транспорта и изграждането на нова или по-добра велосипедна инфраструктура.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът Радев: "Когато служебните правителства бяха отговорност на президента, партиите не можеха и да си помислят за подобна намеса. "

  • 17 Апр 2024
  • 279
Президентът Радев във фейсбук: "В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства.

Откриха Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров"

  • 17 Апр 2024
  • 296
Днес областният управител на област Бургас Пламен Янев присъства на откриването на Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Кметът на Созопол ще бяга 15 км. на Рън Созопол

  • 17 Апр 2024
  • 274
Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и съпругата му Полина ще бягат в най-дългата дестинация -15 км. в първото издание на Рън Созопол, което ще се проведе на 20.04.2024г., потвърди самият той.

Криминалисти на СДВР иззеха близо килограм марихуана

  • 17 Апр 2024
  • 256
Специализираната полицейска операция за противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена през вчерашния ден.

НАД 1000 ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПОДГОТВЯТ БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ ЧРЕЗ ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

  • 17 Апр 2024
  • 278
Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти – бъдещи учители.