Нов водопровод решава старите проблеми със снабдяването на три села

Нов водопровод ще захранва с питейна вода трите бургаски села Маринка, Твърдица и Димчево. Той се изгражда по проект на Община Бургас. Към този момент са приключили строително-монтажните работи на първия етап от неговата реализация, който включва изграждане на главен довеждащ водопровод от магистрален водопровод "Ясна поляна-Бургас", строителство на нова водоснабдителна помпена станция в с. Маринка, тласкател от помпена станция "Маринка" до съществуващи напорни водоеми  за с. Твърдица и с. Маринка, реконструкция на главен водопроводен клон от напорен водоем за с. Маринка, реконструкция на съществуващ напорен водоем за с. Маринка и изграждане на допълнителен водоем за с. Твърдица. На вторият етап от изграждането на новата водоснабдителна мрежа ще се осигури захранването и на селата Димчево и Твърдица. През последните 20 години в трите бургаски села водоснабдяването беше съпроводено с редица проблеми. В момента те се захранват от собствени водоизточници. Маринка и Твърдица черпят вода от кладенци в землището на село Извор. Водата в Димчево идва от шахтов кладенец и нов сондаж. Тези източници не могат да осигурят добро снабдяване. Слабият дебит често става причина чешмите да текат бавно, а при нарастване на потребителите през летния сезон се прибягва до режим на водоснабдяването. Съществуващите до този момент снабдителни съоръжения са изградени от етернитови тръби, които са амортизирани и често се получават аварии. Новоизграденият водопровод ще осигури необходимото количество питейна вода за битови нужди в трите населени места, прилежащите им вилни зони и ще позволи обособяването на нови терени в регулация. Водоснабдяването вече ще се осъществява не от старите източници, а чрез връзка с магистрален водопровод от система "Камчия" чрез помпена станция "Победа". Това от своя страна ще гарантира по-добро качество на питейната вода.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 95
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 104
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 108
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 145
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 121
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.