« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

В Приморско се оплакват от шума, в Слънчев бряг протестират

Хотелиери от Приморско се оплакаха на вицепремиера Валери Симеонов от шумни заведения в града. В Слънчев бряг обаче собственици на заведения излизат на протест. Много туристи и собственици на заведения от 5 години са подавали жалби в общината на курорта, Районната здравна инспекция и полицията, заради няколко търговски обекта, които нарушават нормите за тишина. Досега обаче проблемът не е решен, предаде БНТ. Хотелиерите споделят, че заради това всяка година губят клиенти и ако продължи, те ще фалират. "Хората влизат, казват, че заведението е много хубаво, но не могат да издържат на силната музика", каза собственичка на пицария в Приморско. На въпросните клубове са били налагани административни наказания, но два дни по-късно музиката от тях е била още по-силна. В края на миналата седмица се проведе акция в курорта Слънчев бряг с участието на вицепремиера Валери Симеонов. Някои от най-популярните нощни заведения в района на Слънчев бряг бяха затворени, като беше изземана озвучителна техника. В проверките участваха и екипи на полицията, приходната администрация, агенцията по храните, Регионалната здравна инспекция и инспекцията по труда. Симеонов пък обеща контролът да продължи до края на сезона. Днес собственици и персонал в заведения в курорта излизат на протест. Вчера стана ясно, че е отменена и част от програмата на най-големия музикален фестивал край морето Solar Summer. Организаторите твърдят, че световни звезди в електронната музика са обезпокоени заради нощните проверки на вицепремиера Валери Симеонов и акцията срещу шума в курорта "Слънчев бряг". В същото време, собственици на вили там са подали жалби срещу "тероризиращия" ги шум, заяви тази сутрин националният омбудсман Мая Манолова пред bTV. Правилата трябва да се спазват безпрекословно, но не е работа на вицепремиера да прави проверките, коментира тя. Манолова счита, че би следвало един вицепремиер да накара нивата под него да си изпълнят ангажиментите. "Когато контролът върху спазването на правилата и прилагането на закона се ангажира вицепремиер или министър, у гражданите остава впечатлението, че тези, които са под нивото "вицепремиер", просто не си вършат работата", допълни тя. "В община Несебър има наредба, която казва, че от 23 ч. до 7 ч. трябва да се спазват определени правила, свързани с шума. Санкциите за нарушения никак не са малки. Предвидена е глоба до 50 000 лева на юридическо лице, а при повторно нарушение - отнемане на разрешението за извършване на определена дейност", обясни Манолова. За шума ангажиментите са на кмета на община Несебър и би следвало той да си е свършил работата, категорична беше тя. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът Радев: "Когато служебните правителства бяха отговорност на президента, партиите не можеха и да си помислят за подобна намеса. "

  • 17 Апр 2024
  • 288
Президентът Радев във фейсбук: "В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства.

Откриха Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров"

  • 17 Апр 2024
  • 303
Днес областният управител на област Бургас Пламен Янев присъства на откриването на Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Кметът на Созопол ще бяга 15 км. на Рън Созопол

  • 17 Апр 2024
  • 282
Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и съпругата му Полина ще бягат в най-дългата дестинация -15 км. в първото издание на Рън Созопол, което ще се проведе на 20.04.2024г., потвърди самият той.

Криминалисти на СДВР иззеха близо килограм марихуана

  • 17 Апр 2024
  • 262
Специализираната полицейска операция за противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена през вчерашния ден.

НАД 1000 ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПОДГОТВЯТ БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ ЧРЕЗ ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

  • 17 Апр 2024
  • 285
Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти – бъдещи учители.