« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Поискаха екстрадиция за Митрадевананда

Еекстрадиция спрямо руския гражданин Митрадевананда П., обявен за издирване от властите на Руската Федерация, допусна Окръжен съд – Бургас. Искането е на основание чл. 17, ал. 7 от ЗЕЕЗА – Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. Съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Митрадевананда П. до фактическото му предаване на молещата държава. Митрадевананда П. e обявен за издирване от съдебните власти на Руската Федерация, където е привлечен като обвиняем за две престъпления по чл. 117, ал. 2, б. „г“ и б. „е“ и чл. 132, ал. 4, б. „б“ от Наказателния кодекс на Руската Федерация. Престъпленията имат свой аналог в българското наказателно право – чл. 131, ал. 1, т. 5 и т. 8, вр. чл. 130, ал. 1 от НК и чл. 149, ал. 4, т. 1 от НК. Според кодекса на Руската Федерация, за първото от посочените деяния законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 3 до 7 години, а по второто обвинение „Лишаване от свобода“ от 13 до 20 години. В заповедта за задържане на Митрадевананда П., издадена на 05.04.2017 г. от Пресненския районен съд - гр. Москва, се описва, че заподозряното лице се издирва, за да бъде съдено за: „Изтезание“, т.е. причиняване на физически и психически страдания чрез системно нанасяне на побои и други насилствени действия, извършени по отношение непълнолетно лице, знаейки, че се намира в безпомощно състояние, от група лица по предварителен сговор - две престъпления по чл. 117, ч. 2, б.“г“ и б.“е“ от Наказателния кодекс на Руската Федерация. Насилствени действия от сексуален характер с прилагане на насилие към потърпевшия, с използване на безпомощно състояние на потърпевшия, като действията са извършени от група лица по предварителен сговор, по отношение на лице, ненавършило 14 годишна възраст – 2 престъпления по чл. 132, ч. 4 б.“б“ от НК на Руската Федерация. В началото на съдебното заседание защитниците на исканото лице и самият Митрадевананда поискаха отвод на съдебния състав, с мотив, че председателят на състава е съдията, който е взел мярката за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо руския гражданин. Съдът не уважи искането за отвод на състава, позовавайки се на факта, че не се нарушават правни норми. Окръжен съд – Бургас остави и без уважение искането за назначаване на комплексна психиатрично – психологична експертиза, която да установи състоянието на Митрадевананда. Решението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Бургас в 7-дневен срок.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът Радев: "Когато служебните правителства бяха отговорност на президента, партиите не можеха и да си помислят за подобна намеса. "

  • 17 Апр 2024
  • 243
Президентът Радев във фейсбук: "В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства.

Откриха Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров"

  • 17 Апр 2024
  • 258
Днес областният управител на област Бургас Пламен Янев присъства на откриването на Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Кметът на Созопол ще бяга 15 км. на Рън Созопол

  • 17 Апр 2024
  • 241
Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и съпругата му Полина ще бягат в най-дългата дестинация -15 км. в първото издание на Рън Созопол, което ще се проведе на 20.04.2024г., потвърди самият той.

Криминалисти на СДВР иззеха близо килограм марихуана

  • 17 Апр 2024
  • 228
Специализираната полицейска операция за противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена през вчерашния ден.

НАД 1000 ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПОДГОТВЯТ БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ ЧРЕЗ ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

  • 17 Апр 2024
  • 246
Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти – бъдещи учители.