Отмениха ефективната присъда на бившия бургаски съдия Атанас Вълков

Ефективната присъда на бившия председател на Административния съд в Бургас Атанас Вълков беше отменена на втора инстанция и заменена с условна. Софийският апелативен съд (САС) му наложи 2 години и 6 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок по обвинението за престъпление по служба, отменяйки ефективната присъда от 3 години и 6 месеца, определена от Софийски градски съд (СГС). Един от членовете на втория съдийски състав - Николай Джурковски, обаче се е подписал с особено мнение, съобщи "Правен свят". На първа инстанция Вълков беше признат за виновен за документни престъпления и оправдан за пране на пари. Делото се проточи дълго на втора инстанция и дори беше спряно заради заболяване на Вълков, а явяването му беше задължително. Сега САС призна бившия съдийски шеф за виновен в продължавано престъпление заради използване на 10 фалшифицирани документа до 2011 г. Прокуратурата обвинява Вълков, че през пролетта на същата година, когато беше арестуван, той е опитал да продаде парцел от 12 дка край Несебър за 2,2 млн. евро чрез фалшиви документи. Така, от името на вуйчо си Димо Ненков, съдията поискал имотът да му бъде възстановен по съдебен път. За тази цел изготвил и ползвал фалшиви протоколи за собственост от средата на миналия век, от които да е видно, че земята е на дядо му Иван Габровски. Вълков е гледал и делото за възстановяване на собствеността и след това представил предварителен договор, според който пък наследниците са продали дяловете си на майка му Руска Вълкова. Накрая Вълков стигнал до продажба на имота, като сключил предварителен договор за продажбата му за огромната сума. Оказа се обаче, че купувачите са агенти под прикритие и съдията беше задържан. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 122
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 133
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 115
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 153
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 107
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.