Обявиха конкурс за сувенири, популяризиращи Бургас

Едно интересно предизвикателство е отправено към креативните хора от всички възрасти. Обявиха конкурс за изработване на идейни проекти за сувенири, популяризиращи Бургас. Те ще влязат в асортимента на общинското социално предприяте "Морски знаци", в което работят преобладаващо сръчни и талантливи хора с увреждания. Идейните проекти трябва да интерпретират духа на Бургас и културата на целия регион. Търси се моделът, в който да се съчетаят визията на Бургас като модерен европейски град, привлекателна туристическа дестинация, място на традиции и иновации, на творчество и развитие. Изисквания към идейните проекти за изработка на сувенири: Те  трябва да са проектирани така, че да са подходящи за използване както в малки, така и в по-големи размери. Проектите трябва да съдържат текст: БУРГАС, както и да има вариант на английски език: BURGAS. Да могат да се изработват ръчно. Допустими материали са американ, канаваца, панама, лен, памучни платове, кожа, керамична, стъклена или дървена заготовка. Условия за участие: Всеки автор може да предложи за участие в конкурса до 6 проекта. Всеки проект следва да е създаден специално за целите на конкурса. Заедно с проекта си, авторът трябва да приложи: имената си, ел. поща и телефон за контакт; подписана декларация за авторство (свободен текст).   Краен срок за изпращане на проектите: 28.02.2017 г. Предложенията се очакват по пощата на адрес: гр. Бургас, к-с "Славейков", бл. 47, партер, за ОП "Морски знаци" - или на място на същия адрес. Оценяване и класиране: Оценяването и класирането на постъпилите в указания срок проекти ще се извърши на няколко етапа. Първи етап: Оценяване на постъпилите предложения от жури в състав: -  представители от Община Бургас; -  представители от ОП "Морски знаци". Журито ще избере  до 10 проекта /според общия брой постъпили предложения/. Втори етап: Публиката гласува и избира от селектираните от журито проекти, които ще бъдат публикувани в страницата на Морски занци във facebook. Първите 5 проекта, които получат най-много харесвания, ше бъдат избраните победители. Трети етап: Обявяване на идейните проекти - победители. Награда: Община Бургас ще покани авторите на класираните на първите пет  места проекти за сключване на договор за откупуване на авторските права срещу конкурсна премия в размер на 150 лева.   За повече информация: ОП "ОСП ТЗ МОРСКИ ЗНАЦИ" ОБЩИНА БУРГАС Гр. Бургас, к-с "Славейков", бл. 47, партер Тел. 056 58 13 95 0885 985 691 - Ваня Петрова 0889 503 810 - Николина Димитрова Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 83
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 80
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 79
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 91
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.