Продължава обновяването на отводнителна канализация в „Долно Езерово“

Община Бургас продължава с изграждането на отводнителна канализация, която да предпазва квартал "Долно Езерово" от наводнение при обилни валежи. Средствата се осигуряват от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане по искане на местната администрация. Съоръжението ще се изгражда поетапно. То ще поема дъждовната вода, която се стича от околните площи, и няма да позволява тя да залива домовете и имотите на хората. Проектът предвижда изграждането на дублиращ отводнителен колектор по ул. "Младост" и по ул. "Георги Дълбошки",  реконструкция на съществуващото мостово съоръжение на кръстовището на улиците "Захари Зограф" и "Петко Д. Петков". При следващия етап от проекта ще се направи отводнителен колектор 210/90 см. по улици "Младост" и "Георги Дълбошки" до заустване в съществуващата корекция с размери 240/120 см. при ул."Петко Д. Петков".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 95
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 104
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 108
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 143
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 121
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.