« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургаските хора с увреждания към своите съграждани: Желаем ви много любов!

"Желаем ви много любов!". Това послание отправиха участниците в концерта в Младежки културен център по повод 3 декември-  Международния ден на хората с увреждания. Той се организира за десета поредна година и в него в ролята на актьори влязоха представители на Дружеството за диабетици и инвалиди "Зора-2000", Дневен център за възрастни хора с увреждания, Районната организация на глухите, Защитено жилище за лица с психически разстройства, Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания, Сдружение "Социален център Бургас", Защитено жилище за хора с умствена изостаналост, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания,  Защитено жилище за лица с психични разстройства,  Сдружение "Лъч надежда", Защитено жилище за хора с умствена изостаналост и др. Участниците представиха коледни песни, театрални етюди, стихове и танци под аплодисментите на публиката. "Желая ви да бъдете все така позитивни и да развивате таланта си. Поздравявам ви с празника и ви желая да съхраните вдъхновението си и обичта си към околните. Нека предстоящите празници бъдат щастливи за вас", поздрави участниците кметът на Община Бургас Димитър Николов. Той благодари на социалните работници за грижата им и допълни, че хората с увреждания се нуждаят от нашето уважение. Участниците в концерта бяха поздравени и от заместник-кмета д-р Лорис Мануелян, както и от Мая Казанджиева - директор "Здравеопазване и социални дейности" в Община Бургас. 1992 г. е годината в която Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания. Посланията на този ден са различни, защото и политиките по отношение на хората с увреждания имат много лица. Важен е самият човек с неговата индивидуалност и лично достойнство.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 303
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 378
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 278
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 360
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 313
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.