Сметната палата е доволна от финансовия отчет на Община Бургас

В него е направена съпоставка на годишния разчет за 2015 г. с изпълнение на показателите за същия отчетен период на предходната 2014 г. Данните от годишния отчет сочат, че изпълнението на бюджета към 31 декември 2015 г. е в размер на 161 127 хил.лв. при 156 933 хил.лв. към 31 декември 2014 г. Това заяви зам.-кметът по бюджет и финанси на Бургас Красимир Стойчев по време на публично представяне на годишния отчет на общината. Одитният екип на Сметна палата изразява мнение, че към 31 декември 2015 г. Община Бургас реализира положителен резултат от оперативна дейност в размер на 13 588 хил.лв. , който е с 35,4 % по-голям спрямо отчетения за предходната година. Това е постигнато чрез приоритетни направления в бюджета, ефективно използване на бюджетните средства, добра финансова дисциплина и завишен финансов контрол. За добрите резултати говори и решението на Рейтинговия комитет към БАКР дългосрочният кредитен рейтинг ААА, като показател за стабилното и добро финансово състояние на Община Бургас. В доклада на Рейтинговия комитет е акцентирано на липсата на просрочени задължения и мащабната капиталова програма на общината.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Триумф на „Нефтохимик”! Волейболистите спечелиха трета поредна титла

  • 23 Апр 2019
  • 75
„Нефтохимик” защити шампионския си статут и спечели Суперлигата на България, триумфирайки с трета поредна, общо четвърта, титла в родното първенство.

КЕВР успокои: Парното няма да поскъпне двойно

  • 23 Апр 2019
  • 85
Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов заяви, че от юли топлоенергията няма да поскъпне двойно, както поискаха някои от топлофикациите. Преди дни почти всички топлофикации поискаха поскъпване на парното между 3 и 108 процента.

Кметът Николов поиска зелена светлина за изграждане на нова пътна връзка на „Меден рудник“

  • 23 Апр 2019
  • 80
Кметът Димитър Николов внесе докладна записка, която да се разгледа при следващото заседание на местния парламент другата седмица. Тя е за изготвяне на подробен устройствен план, одобряване на задание и осигуряване на средства за изготвяне на прединвестиционни проучвания за изграждане на нова пътна връзка на "Меден рудник" с останалия свят.

Събери 18 печата в книжката „Опознай Бургас“ и спечели награда

  • 23 Апр 2019
  • 323
Новата общинска инициатива "Опознай Бургас" има за цел да направи още по-разпознаваеми местните обекти с туристически потенциал и да повиши тяхната посещаемост. Тя е едно забавно предизвикателство не само към гостите, но и към жителите на града.

Велики Вторник е

  • 23 Апр 2019
  • 106
Велики вторник е отреден за смирение. На този ден Исус прекарал в нравствени напътствия, след като на Велики понеделник Христос, влизайки в Йерусалимския храм, се разгневил на събралата се тълпа. Храмът за молитви бил превърнат в тържище и в гнева си Божият син прекатурил масите на търговците.