Отварят нови 46 избирателни секции за улесняване на гласуването

За да създаде условия за упражняване правото на глас на всеки избирател и за да се облекчи изборния процес, Община Бургас предвижда промяна на обхвата на избирателните секции, като по този начин броят на избирателите, гласуващи в една секция, ще бъде между 500 и 600 души, а не 700-950, както беше досега. Това ще се постигне чрез разкриване на нови 46 избирателни секции. Посочената промяна няма да затрудни гражданите, тъй като те ще гласуват на същите места, в същите училища, където обаче ще се разкрият повече секции. Единствената промяна на мястото на гласуване засяга три единични секции, разполягяни досега в читалище "Фар", читалище "Л. Каравелов" и в клуба, находящ се на бул. "Демокрация" №46. Гласуващите досега в читалище "Фар" ще упражняват своя вот в ГРЕ "Г.С. Раковски". Тези от читалище "Л. Каравелов" ще гласуват в ОУ "Княз Борис", а избирателите, гласуващи в клуба на бул. "Демокрация" №46, ще гласуват в ПГ по транспорт. Призоваваме гражданите да проявят активност и да проверят своевременно предварителните списъци с разпределението на избирателите по секции, за обявяването на които също ще съобщим след откриването на предстоящата предизборна президентска кампания.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Триумф на „Нефтохимик”! Волейболистите спечелиха трета поредна титла

  • 23 Апр 2019
  • 68
„Нефтохимик” защити шампионския си статут и спечели Суперлигата на България, триумфирайки с трета поредна, общо четвърта, титла в родното първенство.

КЕВР успокои: Парното няма да поскъпне двойно

  • 23 Апр 2019
  • 79
Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов заяви, че от юли топлоенергията няма да поскъпне двойно, както поискаха някои от топлофикациите. Преди дни почти всички топлофикации поискаха поскъпване на парното между 3 и 108 процента.

Кметът Николов поиска зелена светлина за изграждане на нова пътна връзка на „Меден рудник“

  • 23 Апр 2019
  • 75
Кметът Димитър Николов внесе докладна записка, която да се разгледа при следващото заседание на местния парламент другата седмица. Тя е за изготвяне на подробен устройствен план, одобряване на задание и осигуряване на средства за изготвяне на прединвестиционни проучвания за изграждане на нова пътна връзка на "Меден рудник" с останалия свят.

Събери 18 печата в книжката „Опознай Бургас“ и спечели награда

  • 23 Апр 2019
  • 313
Новата общинска инициатива "Опознай Бургас" има за цел да направи още по-разпознаваеми местните обекти с туристически потенциал и да повиши тяхната посещаемост. Тя е едно забавно предизвикателство не само към гостите, но и към жителите на града.

Велики Вторник е

  • 23 Апр 2019
  • 99
Велики вторник е отреден за смирение. На този ден Исус прекарал в нравствени напътствия, след като на Велики понеделник Христос, влизайки в Йерусалимския храм, се разгневил на събралата се тълпа. Храмът за молитви бил превърнат в тържище и в гнева си Божият син прекатурил масите на търговците.