Данъчни лектори от НАП Бургас продължават разяснителната кампания сред ученици

Данъчни лектори от НАП Бургас проведоха над 300 учебни часа в средните общообразователни училища в Бургас на тема „данъци” в рамките на образователния проект на Агенцията, който стартира през 2013 г. Уроците са част от съвместния проект на приходната агенция и МОН, наречена „Влез в час с данъците”. В национален мащаб, феновете на кампанията във Фейсбук вече са над 16 000 (www.facebook/vlezvchas). В данъчните часове най-интересни за младите са примерите от практиката на служителите на НАП, както и мерките, които предприема Агенцията, за да се справи със сивата икономика. Ролята на министър на финансите се оказва предизвикателство за учениците, но те с радост влизат в нея и успешно разпределят бюджета на държавата по сфери, коментира говорителят на НАП Бургас Христо Узунов, който е и един от данъчните лектори. Над 300 ученика тестват знанията си след онлайн курсовете по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg, които са основен акцент на кампанията през тази учебна година. Всеки ученик, който се е включил в играта, може да се състезава за големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Последният победител от „Play за награда“ е Радина Пенкова от Бургас. 15-годишната ученичка от Профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски“ спечели портативен говорител. Радина участва в образователната игра от самото й начало и е събрала 280 точки от успешно преминати тестове след всеки видео урок на НАП. Наградата й бе връчена от директора на териториалната дирекция на НАП Бургас г-жа Татяна Кънчева, която й пожела да бъде все така активна и любознателна. „Добрата данъчна култура е от изключително важно значение, особено за младите хора, знаещият човек е винаги с предимство, той търси и защитава правата си на гражданин“, добави още г-жа Кънчева.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 157
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 150
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 156
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 355
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 319
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас