« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Детско полицейско управление в село Люляково

Третото училищно занятие по програмата „Детско полицейско управление” за учебната 2016/17 г., в което се включиха подрастващите от училищата „Елин Пелин” – с. Руен и „Отец Паисий” – с. Люляково, се проведе в две последователни части. В първата от тях, протекла в двора на училище „Елин Пелин” – Руен, децата се запознаха с качествата на служебните кучета, начините за дресирането им, процеса за придобиване на умения, както и данни какви породи кучета се използват най-често в служебната дейност. Във втората си част занятието представи практическо онагледяване възможностите на служебното куче / обща дресировка и задържане на нарушител/, демонстрирани от служители на звено „Специализирани полицейски сили” при ОДМВР – Бургас. Учениците се престрашиха и докоснаха пособията, участващи в дресировъчния процес на служебното куче, като си обещаха след години те да са на мястото на полицаите – водачи на служебни кучета. Припомняме, че първите две училищни занятия по програмата „Детско полицейско управление” в Община Руен преминаха по изключително нестандартен и впечатляващ за децата начин. Служителите от Районно управление – Руен инспектор Динко Калев и инспектор Мустафа Мустафа проведоха с огромен ентусиазъм и дух пилотните занятия с участниците в Детско полицейско управление, като първоначално взаимно се опознаваха и полагаха основи за работа в екип – изграждане на доверие и сплотеност, а в последствие заедно откриваха трудните страни в ежедневието на полицейския служител, както и любопитните моменти в тази професия. В рамките на проведените до момента превантивни занятия децата се запознаха с ролята на полицията в обществото и ценностите, които утвърждава, като орган на реда и сигурността, символите, устройството и функциите на полицията, специфичните задачи, конкретни ежедневни функционални задължения, изпълнявани от полицейските служители, техните униформи и отличителни знаци. Малчуганите се качиха в полицейски автомобил и на мотоциклет и изпитаха тръпката от това да командват светлинната и звуковата сигнализацията на служебните превозни средства. В училищните занятия по програмата „Детско полицейско управление” младите доброволци бяха запознати и с бъдещите теми, които ще бъдат изучавани през настоящата учебна година по предварително изготвен график, утвърден от Началника на Районно управление – Руен - главен инспектор Михаил Георгиев.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 203
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 251
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 264
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 261
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 237
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение