КЕВР поиска поскъпване на топлата вода с 4.5%

4.5 процента средно увеличение на цената на топлоподаването предлага Комисията за енергийно и водно регулиране от 1 юли. Най-голямо е увеличението в Разград и Габрово, намаление има единствено за дружеството в Сливен. КЕВР предлага парното в София да поскъпне с 4,3 процента от юли. Топлофикация София е поискала 3,43 на сто по-висока цена на услугата. В Габрово регулаторът предвижда 12,53 процента увеличение въпреки че дружеството там поиска 108 на сто поскъпване на парното. В Разград повишението на цената на парното, което предлага КЕВР, е най-голямо - 17,53 процента. В Пловдив регулаторът предвижда 7,4 процента увеличение. В Плевен - малко над 6 процента. В Бургас поскъпването на парното според регулатора трябва да е 7,4 на сто. Във Враца и Велико Търново цената на парното ще скочи с над 7 на сто. В Русе експертите изчисляват , че поскъпването трябва да е близо 4 на сто. Във Варна регулаторът иска 1,96 процента поскъпване на парното. Под половин процент да се намали цената на услугата в Сливен предлага регулаторът. Новите цени на парното трябва да влязат от 1 юли. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината извършва сериозен ремонт в помощното училище

  • 23 Юли 2019
  • 140
Тази година Община Бургас прави рекордна инвестиция в нови образователни програми и ремонт на образователна инфраструктура, цели 40 % от общия й бюджет. Част от средствата са насочени към едно малко, но важно училище.

Стогодишната футболна история на „Черноморец“ ще оживее в изложба

  • 23 Юли 2019
  • 139
Изложба в центъра на града ще покаже едни от най-паметните моменти от стогодишната история на футболния „Черноморец“ Бургас. Изложбата, която ще бъде разположена до сградата на Община Бургас, ще покаже различни периоди от развитието на клуба.

Свинско с африканска чума не се продава

  • 23 Юли 2019
  • 125
Няма месо с африканска чума в търговската мрежа, увери началникът на отдел "Здравеопазване на животните" към Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ д-р Александра Митева.

Иван Гешев за атаката на НАП: Фирмата, в която работи Кристиян, се занимава с киберрекет

  • 23 Юли 2019
  • 143
Отначало за атаката срещу НАП разследването започна срещу лицето, което знаете - Кристиян. В момента за нас е ясно, че този обвиняем е просто оръдие. Разследването и основната версия, по която се работи е, че фирмата, в която той работи, се занимава с киберрекет.

"Електромагнитна атака" срина ел. захранването на Венецуела

  • 23 Юли 2019
  • 138
Социалистическото правителство на Венецуела заяви, че огромният срив в електрозахранването се дължи на "електромагнитна атака" срещу националната водноелектрическа система, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.