« юни 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бавно затопляне от утре, валежите ни заобикалят

През следващите 3-4 дни до понеделник, температурите у нас плавно ще се повишават, като през първия ден на следващата седмица на места в низините ще достигнат стойности, близки до 20 градуса. Същевременно, потенциално валежни процеси не се очакват до сряда-четвъртък. Въздушната маса над страната ни, която в момента е по-студена от обичайното, бавно ще се трансформира и затопля, подпомогната и от пореден по-топъл атмосферен пренос от северозапад. Сутрин ще остава студено, на места със слани и мраз до събота включително (на отделни места слани са възможни и в неделя), за което предупредихме още в началото на седмицата, но денем от ден на ден температурите ще се повишават средно с по 2-3 градуса. Днес температурите ще са от 8 до 13 градуса, като най-хладно ще бъде по високите полета, а 13-14 градуса ще достигнат стойностите в Северозападна България и на места в Тракия. Ще бъде слънчево, с повече облаци в крайните южни райони, но почти без валежи. Утре над Западна България ще остане слънчево. Там дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса и в северозападните райони и на югозапад ще достигнат 15, 16 градуса. На изток, обаче, където ще бъде с променлива облачност, дневните стойности ще останат около десетина градуса, в Лудогорието до около 8. Сутрин отново ще има места със слани и дори мраз (отрицателни температури). В събота ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, без валежи. Ще се постопли и на изток и максималните температури в страната ще са от 9, 10 до 15, 16 градуса. Сутрин все още остава вероятността за слани. В неделя облачността ще бъде незначителна, с временни увеличения в централните и източни райони около Стара планина. Дневните температури ще са от 13 до 18 градуса, в крайните северозападни райони до около 20. В планините през двата почивни дни ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, почти без валежи, но хладно. На 1200 метра надморска височина температурите ще достигнат 5 градуса в събота и около 7-8 в неделния ден. По-хладно ще бъде в планините на Източна България на една и съща височина. Най-топло ще бъде в първия ден на април, понеделник, когато по поречието на Дунав дневните температури ще достигнат 21-23 градуса, в останалата част на страната от 15 до 18 градуса. Във вторник, с усилване на вятъра от север и североизток, ще прониква по-хладен въздух и температурите ще се понижат с няколко градуса. Според предварителните сценарии, към сряда-четвъртък през страната ще преминат атмосферни смущения, по които може и да превали някакво количество дъжд, но по наша преценка и този процес вероятно е надценен от моделите в това отношение. Дори да има превалявания, те няма да бъдат съществени и тенденцията към задълбочаване на сушата, която се наблюдава в много райони от август насам, ще се задълбочава, поне в следващите 10-12 дни. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)


Най-четени

6 години Балкански фестивал на изкуствата в град Карнобат

  • 14 Юни 2019
  • 526
Заповядайте на Шестото издание на Балкански фестивал на изкуствата – Карнобат 2019 от 14.06.2019 г. до 16.06.2019 г., където ще се съберат над 600 танцьори, певци и артисти.

Затворнически Биг Брадър: Връзват тези гривни за краката на лишените от свобода

  • 14 Юни 2019
  • 210
От Министерството на правосъдието показаха днес устройствата от пенитенциарната система, или т.н. затворнически гривни, чрез които у нас вече официално работи електронният мониторинг на правонарушителите. Системата е израелска, а устройствата са два вида - на радиочестота и с GPS. Гривните се поставят на глезена.

Остров Света Анастасия ви кани на празник на билките, народното творчество и здравословната храна

  • 13 Юни 2019
  • 271
Остров Света Анастасия ще посреща гости с фолклорни ритуали за здраве и плодородие в първото издание на "Биле фест" - фестивал, посветен на билките. Заповядайте и вие!

Мениджърът на ЛЕН инспектира „Парк Арена ОЗК” за евро домакинството по водна топка

  • 13 Юни 2019
  • 264
Мениджъра на Европейската федерация по плувни спортове ЛЕН и председател на Европейската федерация по водна топка Марко Бирри се срещна с кмета на община Бургас Димитър Николов.

14-годишна стана майстор на спорта в плуването

  • 13 Юни 2019
  • 277
Носител на званието „Майстор на спорта” стана плувкинята Жанет Ангелова.