« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Сняг и чувствително застудяване от утре

Топлото за февруари време приключва днес и от утре ни очакват доста по-ниски температури, а в някои дни - слаби превалявания от сняг. Днес ще остане топло за сезона, с температури в по-голямата част от страната от 10 до 15 градуса. Облачността ще бъде значителна, но в централните и източни части на страната все още средна и висока. Промяната на времето ще започне довечера. С умерен и временно силен вятър от северозапад през страната ще премине атмосферен фронт. Ще завали дъжд, като до утре сутрин преваляванията ще обхванат по-голямата част от страната, но от запад бързо ще спират. Преди да спрат окончателно, преваляванията ще преминават в сняг, но съществена снежна покривка няма да се образува. Утре ще бъде облачно, с температури от 1-2 градуса по високите полета, вкл. в Софийско до 6-7 в Дунавската равнина и 10-11 в югоизточните райони. Ще бъде ветровито, с умерен и силен северозападен вятър. В сряда ще бъде студено и предимно облачно. Вятърът ще отслабне, но ще се ориенъира от североизток и с него ще продължи да нахлува студен въздух. На места ще превалява, предимно слаб сняг. Температурите ще бъдат от минус 1 до плюс 4,5 в повечето места. В четвъртък ще бъде студено, с минимални температури от минус 6 до минус 1. През деня максималните стойности ще са от нула до 5 градуса. Облачността ще бъде значителна, със слаби превалявания по Черноморието. В петък минималните температури ще са без промяна, от минус 5 до нула градуса. Ще остане облачно, слаб сняг, по Черноморието - дъжд и сняг, ще превалява в източната половина на страната. Денем температурите ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса. Студено ще остане и в събота сутрин, а през деня температурите съвсем слабо ще се повишат и ще са от 1 до 6 градуса. В неделя сутрин ще остане студено, но през деня слабото повишение на температурите ще продължи и те ще достигнат 3 до 8, 9 градуса. Над източната половина на страната ще има значителна облачност, но от запад тя постепенно ще се разкъсва. Според предварителните прогнози, през следващата седмица повишението на температурите, особено дневните, ще продължи и на много места отново ще има предпролетни стойности над 10 и до 15-ина градуса. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 325
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 409
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 300
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 387
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 335
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.