Сняг и студ - зимата се завръща другата седмица

Необичайното топлото за февруари време очаквано ще свърши. Добрата новина е, че дотогава има няколко дни и през уикенда Малък Сечко все още ще е благосклонен. Днес ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността на запад и северозапад. Почти без валежи. Температурите ще бъдат от 1 до 6 градуса. Ще духа слаб източен, в Източна България - до умерен североизточен вятър. Утре облачността ще остане значителна. Минималните температури ще бъдат от минус 4 до плюс два градуса, а дневните - от 3 до 7 градуса. В събота вятърът ще стихне. Минималните температури ще останат почти без промяна, до минус 3, минус 4 до 1-2 градуса, но на места в котловините ще са малко по-ниски. Дневните слабо ще се повишат. Сутрин на места ще се образуват мъгли, а през деня ще бъде слънчево, с повече облаци над крайните източни райони. Вятърът ще стихне. В неделя минималните ще бъдат около и малко над нулата, а дневните ще се повишат още и ще достигнат 9 до 12 градуса. Облачността от северозапад ще се увеличава. В понеделник ще бъде най-топло, с дневни температури от 10 до 15 градуса. Увеличението на облачността ще продължи. Над източните райони ще духа до умерен вятър от юг. През нощта срещу вторник и във вторник от северозапад през страната ще премине добре изразен атмосферен фронт. От запад на изток ще превали краткотраен дъжд, който преди да спре, по високите полета и Предбалкана ще премине в сняг, без да образува съществена снежна покривка. Температурите през деня няма да превишават тези от началото на денонощието, тъй като с умерен вятър над страната от северозапад ще нахлува студен въздух. Стойностите в следобедните часове ще бъдат от 2-3 до 8 градуса. Според предварителните прогнози в сряда превалявания от сняг ще има над много райони от страната, а понижението на температурите ще продължи. Студеното време, с температури около обичайните за февруари ще се задържи през повечето дни до края на следващата седмица. Подробности и по-конкретни прогнози очаквайте с наближаването на тези срокове на vremeto.dir.bg. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 97
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 89
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 86
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 94
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.