Сняг и дъждове през почивните дни

Още днес облачността от югозапад, отначало средна и висока, ще започне да се увеличава. Преваляванията ще започнат утре. Днес максималните температури ще достигнат 3 до 8 градуса, за София около 3, 4 градуса. До залез слънце облачността ще обхване по-голямата част от страната, без североизточните райони. През нощта от югозапад ще започнат превалявания от слаб сняг. Утре преди обяд слаб сняг ще вали над Западна България, а по-късно около обяд превалявания ще има и в източните райони, но там те ще бъдат от слаб дъжд. Минималните температури утре ще бъдат от минус 4 до плюс 1 градуса. През деня стойностите ще достигнат интервала от 3,4 до 9 градуса. Утре след обяд ще вали над Северна и част от Източна България. Във височина от юг постепенно ще се пренася по-топъл въздух и почти навсякъде снегът ще премине в дъжд. Изключение ще бъдат само северозападните райони, където ще вали сняг, мокър сняг и дъжд, като са възможни и временни преминавания от една фаза в друга. По високите части на планините ще вали сняг. В събота затоплянето ще продължи. Минималните температури ще бъдат в широки граници от 1 градус в крайните северозападни райони до 8, 9 по Южното Черноморие. Ще превалява дъжд, предимно слаб, в източните и северни райони. Дневните температури ще бъдат от около 1-2 градуса в крайните северозападни райони до 13-14 градуса на югоизток. В неделя преваляванията ще спират, но преди това е възможно за кратко сняг да превали, освен на запад и на места в останалата част на страната. Съществена снежна покривка, в северозападните райони, сегашните сценарии на моделите не предвиждат да се образува. Следва да се има предвид, че процесите на Балканите от утре до неделя ще бъдат доста сложни, а страната ни ще се намира на границата на две контрастни въздушни маси и утре са възможни корекции в прогнозите най-вече за неделния ден. Следете актуалните ни анализи. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Президентът Радев насрочи за 26 май евроизборите

  • 19 Мар 2019
  • 47
Президентът Румен Радев издаде указ, с който насрочи за 26 май изборите за членове на Европейския парламент от Република България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Представят традициите от Бургаско в музея на алпийския курорт Ваграйн

  • 19 Мар 2019
  • 47
Регионалният музей ще се включи в специализирана експозиция, посветена на Коледа, във град Ваграйн, Австрия. На нея ще бъдат представени информация и снимки за празника в Бургаско.

СКВТ „Черноморец” ликува с две купи за един ден

  • 19 Мар 2019
  • 57
Младият отбор на „Черноморец” защити второто място от турнира за Купа България по водна топка - мъже.

Започва мащабно пролетно почистване

  • 19 Мар 2019
  • 54
Ден преди настъпването на Първа пролет /20 март/ Община Бургас стартира дейностите по традиционната кампания за пролетно почистване. Мащабната еко акция и тази година ще обхване всички териториални дирекции, квартали и съставни селища на общината.

Всеки трети с по-ниска пенсия

  • 19 Мар 2019
  • 58
Всеки трети ще получава по-ниска пенсия заради новата формула за изчисляване на пенсиите. Това показва предварителен анализ на Националния осигурителен институт. В него са участвали 67 881 осигурени лица, на които им предстои да навършат изискуемите години за пенсия.