« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Парламентът прие окончателно промените в медийния закон

Парламентът прие окончателни промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, внесени от Хамид Хамид, Йордан Цонев и Делян Пеевски от ПГ на ДПС. Към наименованието на закона беше добавено и за обявяване на разпространителите и доставчиците на медийни услуги. Депутатите решиха доставчиците на медийни услуги (вестници, списания, онлайн медии, информационни агенции, радиа и телевизии) ежегодно да подават в Министерството на културата декларация, която идентифицира действителния им собственик. В декларацията ще се упоменава дали собственикът заема публична длъжност, както и всяко получено финансиране през предходната година. Доставчиците на медийни услуги ще трябва да посочват и всички сключени договори с държавни или местни органи и с политически партии, и тяхната стойност. Действителният собственик ще се упоменава и на интернет страницата на медията. Измененията се отнасят и за разпространителите на периодични печатни произведения, които също ще трябва да идентифицират собствениците си в декларация, гласят промените в закона, информира "Фокус". Ако едно лице използва повече от 1/3 от обектите за продажба в страната, Министерството на културата ще уведомява Комисията за защита на конкуренцията. Глобата за непопълване на декларации ще бъде от 10 до 15 хил. лева, а при повторно нарушение- от 20 до 30 хил. лева. Актовете за нарушение ще се съставят от длъжностни лица в Министерството на културата, а когато нарушителят не може да се установи ще се търси съдействието на МВР. Министерството на културата ще създаде и ще поддържа публичен регистър на доставчиците на медийни услуги и на разпространителите на периодични печатни произведения. Министерството трябва да създаде регистъра в едногодишен срок след влизането в сила на закона. blitz.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 97
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 110
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 119
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 135
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 113
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение