Есента дойде със слани и хладно време

Ако някой разчита на завръщане дори на близи до тези температури, които имахме до вчера, следва да има предвид, че това ще се случи, но трайно - не по-рано от април. През следващите дни ни очаква есенно време, като доста ниските стойности, очаквани утре, ще се повишат, но само за кратко и то до около обичайните за октомври. Утре и в четвъртък на мнного места в котловините и високите полета, защитени от вятър, ще има и слани. Днес ще остане с променлива, често намаляваща и до слънчево време. Повече облаци ще има в южните и югоизточни райони. Дневните температури ще бъдат от около 13 по високите полета до 19, 20 градуса в централните части на Дунавската равнина и Тракия. Ще продължи да духа умерен до силен север-северозападен вятър. Утре сутрин минималните температури ще бъдат от около 1-2 градуса по високите полета, при стихване на вятъра, където на места ще се образува слана, до 4-7 градуса в по-голямата част от страната и 10-12 градуса по морския бряг. Ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Вятърът в западната половина на страната временно ще стихне, а в Източна България ще се ориентира от североизток-север, до умерен. Максималните температури ще бъдат от 11 до 18 градуса в по-голямата част от страната и до около 20 на места в крайните южни райони. В четвъртък повече облаци ще има в крайните северни райони. Дневните температури слабо ще се повишат с до 2-3 градуса, но сутрин опасността от слани остава в затворените котловини и високи полета. В петък температурите ще се повишат и минималните ще бъдат от 3 до 9, а дневните от 18 до 23 градуса. Над северните райони ще бъде слънчево, а по-значителна облачност ще има над Южна България. В събота и неделя минималните температури слабо ще се повишат. В по-голямата част от страната времето ще бъде типично есенно - облачно, със слаби превалявания от дъжд. По-значителни валежи са вероятни над южните и югоизточни райони. Дневните температури ще бъдат от около 13 градуса в южните райони, намиращи се под плътна облачност и до около 18-20 в крайните северозападни, където ще има по-чести разкъсвания на облачността. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 74
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 85
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 89
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 133
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 111
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.