« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Конфискация чака Арабаджиеви и Стайкови, ако не докажат доходи

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество започна проверки на семействата на разследваните бизнесмени Ветко Арабаджиев и Миню Стайков по уведомление от прокуратурата. Ако бъде доказано разминаване в доходите и имуществото им по-голямо от 150 хиляди лева, то имуществото бъде конфискувано. Незаконно придобитото имущество, което се конфискува от държавата, се съхранява в складова база между селата Горни и Долни Богров. В повечето случаи това са изключително скъпи автомобил и или техника, съобщи bTV. Най-големите суми безотчени пари се трупат от наркотрафик и контрабанда, категорични са експертите. Следва прането на пари. Мрежите са едни и същи, само лицата се сменят, разказва основателят на бюрото за финансово разузнаване Николай Иванов. "Тези хора са освобождавани от чадъри, просто имат покровителство, да го кажем по-мекичко, в коридорите на властта. Когато чуете, че някой държи пари в брой 10 милиона, това ще говори за една разгърната мрежа, която да генерира пари в брой и тези пари да не се отчитат. Принципът е "Следвай парите": тръгвайки от тях се стига до техния източник", заяви експертът. България е на едно от първите места в Европа по разкриване на подобни престъпления. "Съдебната статистика сочи, че са доста повече присъдите у нас от средната европейска практика, ако ги сметнем пропорционално за средния БВП вярно, че става въпрос за 30-ина годишно... Няма нужда да переш пари ако няма мръсни пари", коментира финансистът Емил Хърсев. Паралелно с наказателната система, комисията за конфискуване на незаконнопридобито имущество тази година е отнела имоти, вещи и пари на стойност 10 милиона лева. Половината от тях са от пране на пари. Най-голяма сума е конфискувана от клана Маринови от Долни Дъбник, на чело на който стои баба Иванка. Тя успява да измами палестинка от Рамала и да я принуди да изпрати у нас повече от 2 милиона долара, за да й развалят проклятие. "Госпожа Маринова успява да обърне нещата така, че сякаш със свои действия може да препятства зли събития за целта трябват пари - тъй като са зло, трябва да бъдат изгаряни в България и жената изпраща пари, започва, американски долари. Бавно и полека започват плащания чрез системата за разплащания...", описва случая директорът на КПКОНПИ-Велико Търново Николай Колев. Фамилията се сдобива изведнъж с луксозни автомобили и 4 килограма злато. Разкрити са, защото един от синовете на Иванка има телково решение за 100 процента слепота, живее с официален доход от 210 лева, но има присъда за шофиране без книжка и супер луксозна кола за стотици хиляди левове. Комисията е отнела на фамилията имущество за три милиона и половина лева. Проверките продължават максимум година и половина. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 191
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 235
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 248
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 247
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 223
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение