« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

БСП излиза на улицата - оставя в НС само 20 депутати

Парламентарната група на "БСП за България" поиска оставката на правителството, разпускане на парламента и предсрочни избори. Това обяви в началото на новия политически сезон председателят на групата Корнелия Нинова в изявление от парламентарната трибуна. "Започваме тази сесия с едно сериозно обществено напрежение, с криза в правителството и нестабилност в управляващото мнозинство", посочи тя и предложи на българските граждани разговор за промяна на системата. Нашата парламентарна група реши - 20 души ще останат в залата и ще отстояват позициите на "БСП за България", останалите излизаме от тук и идваме при вас, с нашето предложение, с нашата молба, с нашата готовност да ви чуем. Наистина без единение около национална кауза и доктрина, около решение за слагане на край на този преход, нищо няма да се промени, посочи Нинова. В парламента БСП има 79 депутати. "Ето защо, скъпи сънародници, отворени към вашите идеи, към вашия ум, към вашите емоции и труд, протягаме ръка за бъдещ модел на управление на България, който поставя различни ценности в своята основност, а те са справедливост, солидарност, равни възможности, по-добър живот за вас, национален суверенитет и българщина", добави лидерът на опозицията. В последния месец се случиха две събития и една трагедия, които казват всичко за последните 29 години, отбеляза Нинова и изреди - срива на Търговския регистър, случая с излъганите 250 хиляди души от застраховател, 17 загинали невинни заради корупция и кражби. На този фон, според председателя на БСП, е дошла информацията, че чуждестранните инвестиции са се сринали десет пъти, цените тръгват нагоре, а от 1 октомври очакваме ново увеличение на цената на газа. Управляващите реагираха като се хванаха за гушите, но не в спор за патриотизма и родолюбието, а в спор за постове и пари, изтъкна от трибуната Нинова. Главната партия в коалицията - ГЕРБ, от снощи също реагира и в следващите дни ще сме свидетели на битката Цветанов-Борисов, посочи тя и отбеляза, че поискани оставки от премиера Борисов се оспорват от Цветанов. По думите й това говори за нестабилност при управляващите и несигурност в страната. Най-тежката реакция обаче е отговор - диктатура, коментира Нинова. По думите й всеки, който е недоволен, е или спяща клетка, или маргинал, защото народът стана и каза мнението си, че така повече не може. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 134
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 165
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 174
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 190
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 163
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение