След 3 години управление на "Борисов-3": Оценката на избирателите е 3.71

Министрите от третото правителство на Бойко Борисов приключват първата си година със средна оценка от българските избиратели 3.71 по шестобалната система, според данни от независим телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", направен между 13 и 17 април сред 1000 пълнолетни българи. Най-висока средна оценка получава вицепремиерът Томислав Дончев /4,33/, което явно е признание за експертния му образ и балансиран политически подход, посочват социолозите. Неговият резултат е добър не само сред поддръжниците на ГЕРБ, но и сред по-широка политическа база в дясно-център. Още няколко министри са оценени над средното, сред които са и двамата вицепремиери от Обединени патриоти, както и четирима "стари" министри от предишни кабинети на Борисов - Лиляна Павлова /4.12/, Владислав Горанов /4.02/, Красимир Каракачанов /3.94/, Валери Симеонов /3.85/, Теменужка Петкова /3.78/, Николина Ангелкова /3.74/, Николай Нанков /3,73/. Социолозите отбелязват добрата оценка за Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, които не само за пръв път са във властта, но и представляват сравнително малка политическа сила. По-голямата част от министрите пък получават под средната за кабинета оценка. Най-ниски са оценките в най-невралгичните ресори, а ресорите, свързани с европейските фондове и председателство, са в челото. В годините министър-председателят Борисов запазва най-висок рейтинг на доверие в сравнение с всички министри и по този начин в известен смисъл ги "дърпа" всичките напред. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 26
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 58
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 63
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 78
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.