433 зоополицаи ще работят в страната

433 зоополицаи ще работят на територията на цялата страна. Това каза на брифинг на МВР гл. комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция“. По думите на Терзийски това са разследващи полицаи и оперативни работници, които са изявили желание да работят и по тази линия. „При възникнал инцидент с животно те ще реагират с преимущество, тъй като са запознати с процедурите при предприемане на действия при такива сигнали. Това не са служители извън щата и ще съвместяват няколко дейности“, каза още Терзийски и уточни, че до момента има 298 сигнала за проява на жестокост към гръбначни животни, като над 20% от тези престъпления са разкрити и работата по тях продължава, съобщава Фокус. „За създаването на зоополиция сме предприели мерки, сред които актуализиране на заповедите, с които се определят служителите, които да работят по този вид престъпления. Предприети са мерки и за недопускане омаловажаването на сигнали за престъпления срещу животни. Започна процедурата и по обозначаване на 28 автомобила – към днешна дата 25 са готови. Така сме стартирали всичко, което е необходимо за работата по сигнали за насилие на животни“, каза още шефът на полицията. Той обясни, че най-вероятно служители на МВР ще преминат курс в холандска академия. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев уточни, че България е втората страна в Европа, в която ще има действаща зоополиция. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 161
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 150
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 157
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 445
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 416
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.