« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Решено: Всички работници, които не са си получили заплатите, вече ще могат да ги получат

Решено: Всички работници, които не са си получили заплатите, вече ще могат да ги получат България Мая Манолова
Работниците на фалирали предприятия ще могат по-лесно да получат забавените си заплати. Това стана факт след като мнозинството в пленарната зала прие предложенията на омбусмана Мая Манолова за промени в Кодекса на труда. С измененията се улеснява пътят на служители на фалирали фирми и предприятия към по-лесно и сигурно изплащане на заплатите. След като в края на миналия месец предложенията на обмудсмана Мая Манолова бяха отхвърлени в пленарната зала, днес те вече са факт. Всички работници, които през последните три години, не са си получили заплатите, вече ще могат да ги получат от Фонда за гарантиране на вземания на работници от фалиращи предприятия, каза Манолова. Тя подчерта, че вече ще бъдат забранено и няма да е възможно да се продават фирми на клошари с цел некоректни работодатели да избягат от своите работници и от това да им платят дължимото. "До тези промени се стигна заради усилената работа на народните представители. Това е законопроект, за който и аз като омбудсман съм положила най-много усилия, не беше лесно, минахме през всичко - дълги заседания, разговори, увещания през сълзи, заплахи, молби, но в крайна сметка се обединихме около тези текстове, които ще направят коледните и следващите празници за хората с неплатени заплати малко по-добри", коментира омбудсмана. Манолова посочи, че те няма да могат веднага да си получат парите, а този процес ще се развие в рамките на следващата година. Нито лев, който е дължим на работник, няма да бъде загубен, увери общественият защитник. По последни данни на Главна инспекция по труда неплатените възнаграждения са около 30 млн. лв., така че сумата, която ще трябва да плати Фондът за гарантиране на вземанията, няма да разклати стабилността му, допълни още общественият защитник. dariknews.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 197
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 227
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 182
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 225
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 196
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.